ILDA ŠAULIĆ JE KOPIJA SVOJE BAKE. POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDALA MAJKA ŠABANA ŠAULIĆA!

0
4730

Šaban Šulić, ikona narodne muzike, uživa posebno mesto u srcima stanovnika bivše Jugoslavije. Njegova popularnost u rodnom gradu Sačijanu prevazilazi uobičajenu slavu, ukazujući na duboku povezanost i ljubav koju lokalno stanovništvo osjeća prema njemu.

Šulić često koristi svaku priliku da posjeti svoj rodni grad i mahalu, gdje i danas živi njegova sestra Sarajka. Njegova majka, Ilduza, također je živjela u istom gradu do svoje smrti, stičući poseban status među lokalnim stanovništvom.

Tokom nedavne posjete Hasan Dudića, Šabanovog rođaka, zajedno sa novinarima u ulice na kojima su odrasli, susjedi su izrazili svoje divljenje i ljubav prema legendi narodne muzike. Posebno su isticali Ilduzine osobine, naglašavajući njen doprinos zajednici i ljubav prema muzici.

Komšije su s toplinom govorile o Ildi, opisujući je kao velikodušnu i srdačnu osobu koja je voljela dijeliti i slaviti zajedno sa drugima. Pohvalili su njenu tradiciju dijeljenja prvih trešanja s djecom iz susjedstva, kao i njen entuzijazam za muziku.

Sarajka, Šabanova sestra, također je podijelila tople riječi o svojoj majci, ističući njeno poštovanje prema ljudima i praznicima. Otkrila je da je njihova majka, iako muslimanka, poštovala i obilježavala i pravoslavne praznike, farbajući jaja i dijeleći ih sa susjedima. Sarajka je također spomenula majčinu sklonost molitvi svetoj Petki, posebno kad bi Šaban to želio.

Šabanova najmlađa kćerka dobila je ime po svojoj baki Ildi, koja je bila poznata kao jedna od najljepših žena u Šapcu. Ova ljepota, zajedno s imenom, prenijela se i na Šabanovu unuku, što dodatno odražava duboku vezu i naslijeđe koje Šulić ostavlja iza sebe.

Oglasi - Advertisement