Mario Banožić, bivši ministar obrane, sudjelovao je u prometnoj nesreći sa smrtnim ishodom u kojoj je jedna osoba poginula. Banožić je trenutačno u bolnici, a zbog incidenta se sučeljava s kaznenom prijavom.

Tijekom maglovitog dana Banožić je prošao pored drugog vozila te se nakon toga sudario s kombijem, u čemu je tragično preminuo Goran Šarić, otac dvoje djece koji je imao 40 godina. Kao posljedicu ovog incidenta hrvatski premijer Andrej Plenković donio je odluku o smjeni Banožića.

“Uvidom saobraćajne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni dužnosnik) ličnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela ličnog vozila u prednji dio kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak”, naveli su iz policije.

Kako se navodi u priopćenju, od ozljeda zadobivenih na mjestu događaja život je izgubio vozač star 40 godina. S druge strane, vozačica u dobi od 44 godine prevezena je u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima radi pružanja prve liječničke pomoći. Nakon toga vozač je prevezen na daljnju obradu u KBC Osijek, prenosi Index.hr.

Nacionalna memorijalna bolnica “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru dobila je naputak od zamjenika Županijskog državnog odvjetnika da provede obdukciju preminulog vozača. Za obavljanje potrebnih analiza uzeti su uzorci krvi i urina vozača starog 44 godine koji nisu bili osporavani.

Protiv 44-godišnjeg vozača prijeti zakonska odgovornost jer je policija izvijestila da ga se sumnjiči da je prekršio prometne propise i izazvao prometnu nesreću. Protiv njega će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Oglasi - Advertisement