S obzirom na prisutne alergene, Državni inspektorat (DIRH) donio je odluku o uklanjanju Ritter Sport čokolade s tržišta zbog potencijala značajnog rizika za osobe s povećanom osjetljivošću na određeni alergen.

Čokoladna kocka proizvoda Ritter Sport, težine 83 grama i prepoznatljiva po EAN kodu 4000417901200 i MAN kodu 2501364, specifična je stavka koja se povlači. Razlog ovog povlačenja je nenavođenje lješnjaka kao alergena na ambalaži proizvoda.

Pojedinci koji su alergični ili osjetljivi na proizvod mogu se susresti s potencijalnim zdravstvenim opasnostima, dok oni koji nisu pogođeni mogu ga koristiti bez ikakvih ograničenja, osiguravajući njihovu sigurnost.

Navedeni proizvod ne ispunjava zahtjeve navedene u Uredbi 178/2002, koja obuhvaća temeljna načela i kriterije zakonodavstva o hrani, uz osnivanje Europske agencije za sigurnost hrane i protokole koji se odnose na sigurnost hrane.

Nadalje, ne pridržava se Uredbe (EZ) br. 1169/2011, koju su donijeli Europski parlament i Vijeće 25. listopada 2011., a odnosi se na otkrivanje podataka o hrani pojedincima.

Proizvođač proizvoda, Alfred Ritter GmbH & Co. KG, nalazi se u Waldenbuchu, Njemačka. S druge strane, trgovac, Müller trgovina d.o.o., nalazi se u Zagrebu.

Oglasi - Advertisement