Nedavno se njemačka Commerzbank suočila s ozbiljnim slučajevima prijevare. Savjetuje se da pojedinci koji su izvršili transakcije putem bankomata Commerzbank pregledaju izvode svojih bankovnih računa radi eventualnih odstupanja.

Prema časopisu Fenix, banka je tehničke poteškoće pripisala pružatelju usluga, iako je neizvjesno je li kriv jedan ili više pružatelja. Kao rezultat ovih problema, određeni broj kupaca dobio je kredite koji su bili dva ili tri puta veći od očekivanog iznosa.

Commerzbank je potvrdila probleme sa svojim bankomatima. Kaže se da su pogođeni klijenti trećih banaka koji su dizali novac na njihovim bankomatima.

Glasnogovornica Commerzbanke potvrdila je incidente: “Tijekom vikenda, zbog tehničke pogreške pružatelja usluga, došlo je do nekih netočnih zaduženja u podizanju gotovine od strane klijenata banaka trećih strana na našim bankomatima.”

Oni koji su pogođeni izvješćuju da su, nakon podizanja novca s bankomata Commerzbanke, njihovi računi terećeni za dvostruki ili čak trostruki iznos. Prema riječima glasnogovornice, klijenti Commerzbanke nisu pogođeni ovim problemom.

Banka želi ispraviti netočna zaduženja i ispričava se zbog nastalih neugodnosti. Commerzbanka nije objasnila koliko je klijenata pogođeno netočnim knjiženjem i koliko su brzo greške na računima ispravljene.

Oglasi - Advertisement