Donji Vakuf može se pohvaliti pričom koju svi vrijede čuti. Sedmeročlana obitelj Kičin dugo je boravila u skučenom stambenom prostoru od svega dvadesetak četvornih metara. Sve donedavno živjeli su u malom mjestu Barice.

Kupnja trošne kuće, zajedno s pozamašnom količinom zemljišta, bila im je nemoguća zbog financijskih ograničenja. Ova nekretnina prodana je po nevjerovatno niskoj cijeni od 1.950 eura ili 3.900 KM.

Video pogledajte na linku ispod

Sedmeročlanoj porodici kupljena kuća za 1.950 eura – YouTube

Novinar Srećko Stipović na svom je YouTube kanalu objavio reportažu o jednoj obitelji uz molbu za humanitarnu pomoć kako bi im se osiguralo odgovarajuće utočište.

Samo šezdeset minuta nakon objave ovog teksta, Muhamed Mushij iz Kaknja je donio munjevitu odluku i kupio kuću, velikodušno je poklonivši Emini i Mersadu Kičin bez imalo oklijevanja.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=669736285302275&set=a.501130612162844&type=3&ref=embed_post

Tijekom našeg dogovora s javnim bilježnikom primijetio sam da je čovjek bio vidno emotivan. Tijekom cijelog procesa ostao je pošten i iskren, ronio je suze nevjerice. Pitala sam ga za razlog njegovih suza, a on je priznao da ne može vjerovati da će napokon imati kuću. Uvjerio sam ga da je sve dogovoreno, s prisutnim prodavačem i novcem na stolu, nema razloga za brigu. No, on je ustrajao, rekavši da ne može vjerovati da se to događa. Ovaj dirljivi događaj prepričao je Muhamed, Bosanac koji je govorio s velikim suosjećanjem.

Oglasi - Advertisement