Njemački mediji izvijestili su da je u novogodišnjoj noći bilo više ozlijeđenih, uključujući i policajce, a jedna je smrtno stradala. Osim toga, uhićene su stotine osoba koje su sudjelovale u neredima.

Prema informacijama policije, tragičan incident dogodio se u Koblencu gdje je detonirala petarda od koje je prerano preminuo 18-godišnjak. Unatoč naporima medicinskih stručnjaka da ga ožive, njihovi su se pokušaji pokazali uzaludnim.
Prema pisanju njemačkog lista Bild, u napadima vatrometom u Berlinu ozlijeđeno je oko 15 policajaca, dok je oko 300 izgrednika uhićeno.

Poremećaj se dogodio u berlinskom okrugu Neukölln, poznatom po pretežno Arpa i bliskoistočnom stanovništvu. Vrhunac nemira i sukoba s policijom dogodio se na Aleksanderplatzu, koji se nalazi u glavnom gradu Njemačke.

Pandemonij je izbio kada se mnoštvo pojedinaca, prvenstveno mladih, upustilo u bijesnu borbu petardama i novogodišnjim raketama, usmjeravajući svoje projektile jedni prema drugima i naposljetku usmjeravajući pažnju na snage reda.

Došlo je do incidenta u kojem je raketa probila prozor staračkog doma u Neuköllnu, ozlijedivši pet štićenika. Djelatnici hitne pomoći sigurno su evakuirali pojedince iz zgrade, dajući im termo deke za toplinu.
Situacija u Frankfurtu na Majni bila je na rubu eskalacije, jer se okupio veliki broj mladih koji su uporno bacali petarde i na civile i na službenike reda i mira. Ubrzo su poslane specijalizirane jedinice da rastjeraju neuredno okupljanje. U konačnici je uhićeno 20 osoba koje su napale policiju.

U lajpciškom naselju Konević okupilo se oko 3000 izgrednika. Ova neposlušna skupina nastavila je paliti ulicu i pokrenula napad na lokalnu policijsku postaju koristeći kamenje kao oružje. Vlasti su brzo intervenirale, upotrijebivši vodene topove da rastjeraju gomilu. Tragično, brojne su osobe ozlijeđene od petardi koje su detonirane na Augustusplatzu. Među stradalima policija je identificirala troje djece u dobi od 6, 9 i 12 godina. Najteže ozljede zadobilo je 12-godišnje dijete koje je zbog ozljede oka hitno prevezeno u bolnicu. Osim toga, jedna je odrasla osoba pronađena bez svijesti usred kaosa.

Službenici za provođenje zakona u Solingenu poduzeli su potrebne mjere kako bi uspostavili perimetar oko stambenog područja kao odgovor na postupke izgrednika koji su bacali pirotehniku ​​i kamenje. U neredu je sudjelovalo oko stotinjak osoba, a vatrogasci su uspješno ugasili zapaljene barikade nakon što je policija osigurala određene dijelove ulice.

Oglasi - Advertisement