Brutalno ubistvo maloletne Vanje Dorčevske (14 godina) uznemirilo je građane Severne Makedonije i zemalja u regionu, a na društvenim mrežama je pokrenuta peticija kojom se traži smrtna kazna za ubice devojčice. Raspisani su i pozivi za subotnji protest u Gradskom parku Skoplja.

Istovremeno, Osnovno tužilaštvo u Skoplju je po hitnom postupku naložilo kriminalističko istraživanje protiv prvoosumnjičenog za ubistvo djevojčice i dostavilo preporuke za određivanje mjera pritvora. Na društvenim mrežama prosljeđuje se peticija pod nazivom “Smrtna kazna za Vanjinog ubicu”, a sve strane pozivaju na najstrožu kaznu za ubicu.

Građani Sjeverne Makedonije koji traže pravdu kažu da je doživotna kazna za počinitelje prelaka kazna. Vanja Dorčevska je kidnapovana, a potraga za njom je nastavljena skoro u celom regionu sedam dana, sve dok tokom vikenda nije saopšteno da je ubijena i da je njeno telo pronađeno zakopano nedaleko od Skoplja, daleko.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, vlasti su objavile da je Vanja brutalno ubijena, kidnapovana, stavljena u vreću za spavanje i upucana u noge i ruke na mjestu zločina. kravata. Onda je sahranjena.

Zbog navodne umiješanosti u zločin privedene su tri osobe, kao i Vanjin otac, koji je osumnjičen da je otmičarima i ubicama davao informacije o tome kada je bila sama. Trojica osumnjičenih su držani sami u odvojenim prostorijama kako bi se izbjeglo suočavanje s otporom drugih zatočenika, napisao je Telma.

Glavni osumnjičeni u slučaju Ljupče Palevski-Palčo je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica. Kako je saopšteno, motiv za ovo brutalno ubistvo navodno je bio lični interes. Glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Ljupče Parevski-Palko biće priveden odmah nakon hapšenja, odlučio je Mlađi krivični sud u Skoplju na predlog tužilaštva.

Po hitnom postupku, Osnovno tužilaštvo u Skoplju naložilo je kriminalističko istraživanje nad prvoosumnjičenim i donijelo preporuke za određivanje mjera pritvora. “U slučaju odbjeglog osumnjičenog, po hitnom postupku, naložena je istraga u skladu sa odredbama Krivičnog zakonika za krivična djela – otmicu i ubistvo. Tužilac je dostavio materijale Višem krivičnom sudu”, saopštio je Skoplje. ponuditi pritvor osumnjičenom . Sud je prihvatio prijedlog i odlučio da odmah po otkrivanju i lišenju slobode odredi mjere pritvora”, saopštio je tužilac.

Oglasi - Advertisement