Dugo iščekivani MMA događaj FNC 14 u sarajevskoj Zetri došao je do uzbudljivog završetka intenzivnom borbom između Tomislava Spahovića i Mirana Fabjana, koja je u konačnici rezultirala pobjedom Slovenca tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Dvorana Zetra u Sarajevu večeras je bila domaćin dugo iščekivanog Fight Nation Championship događaja, kojim je obilježen finalni događaj 2023. godine. Mnoštvo gledatelja je prisustvovalo, uživajući u prilici da svjedoče devet uzbudljivih borbi, uključujući neke od naših natjecatelja.

Kako je večernji spektakl počeo u 19 sati, navijači su s nestrpljenjem iščekivali posljednju borbu večeri u kojoj će nastupiti domaći reprezentativac Tomislav Spahović i slovenski protukandidat Miran Fabjan, nakon nesretnog poraza Teufika Šehića od Luke Ceranje.

Prva runda pokazala se prilično zadivljujućom. Spahović je od samog početka napravio izvanredan učinak, držao je kontrolu sve vrijeme. Unatoč nepovoljnom položaju, Fabjan je vješto izveo niz efektnih udaraca laktom.

Na početku druge runde Fabjan je izveo tri uspješna low-kicka, no Spahović je ekspresno krenuo u rušenje i uspio u drugom pokušaju. Sa samo trideset sekundi preostale runde, sudac je intervenirao i vratio borbu u stojeći položaj, što je dovelo do uzbudljivog prikaza borbe.

Borbu je prekinuo sudac u trećoj rundi, što je rezultiralo pobjedom slovenskog borca ​​tehničkim nokautom.

Ne samo da je ova borba osvojila sarajevsku publiku, već su gledatelji u Zetri također bili počašćeni nizom ranijih sukoba koji su imali nekoliko neočekivanih trenutaka.

U žestokoj borbi Darko Banović, Sarajlija, trenutno nastanjen u Beču, pobijedio je iskusnog meksičkog borca ​​Marca Beltrana. Banović je nakon trijumfa strastveno uzviknuo “Jedna si jedina”, izazvavši val oduševljenja i ovacije oduševljene sarajevske publike.

Vinkovčanin Mario Žgela trijumfalno se vratio u kavez snažnim udarcima koji su doveli do pobjede nad brazilskim borcem Mateusom Mesarošem. Unatoč početnim pokušajima Mesaroša da ga sruši, na kraju je podlegao Žgelinim razornim udarcima i priznao poraz.

U zapanjujućem preokretu događaja, talijanski borac Alessandro Capone nanio je Bugarinu Rusiju Minevu prvi poraz u profesionalnom boksačkom ringu. Meč je došao do naglog završetka u prvoj rundi kada je Capone zadao snažan udarac, zbog čega se Minev srušio na platno.

Oglasi - Advertisement