Kuće na Zvezdali čelnika ozloglašenog beogradskog kriminalnog sindikata Veljka Belivuka i Marka Miljkovića od hapšenja su van upotrebe, a njihove supruge optužene da su nezakonito stečena sredstva uložile u nekretnine. Jedna od nekretnina nikla je na ovoj lokaciji, ali su propali planovi da se ona pretvori u vilu.

Prema riječima komšija na ulici, mjesecima nakon hapšenja članova bande, zanatlije su i dalje aktivno radile na kući Veljka Belivuka, dok je susjedna Miljkovićeva kuća bila skoro dovršena.

Kamera je uklonjena

– Više od dve godine niko nije radio na ovoj kući, barem ne što se vidi spolja. Komšija je za Kurir rekao da su postavljene kamere uklonjene, a mi nismo ni primijetili da se imanja redovno posjećuju.

 

Kako piše Curiel, “Veliko je želio da kuća izgleda kao ambasada”, rekla je Bojana Beljuk na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, prema informacijama iz optužnice za pranje novca, posebno misleći na vilu u izgradnji koju su on i Miljković zvali “mali Šiler”

– Veljko je želeo da kuća izgleda kao ambasada, sa belim mermerom spolja, zato sam komunicirao sa arhitektama i zanatlijama, jer bolje poznajem finansije od majke. Kuća je u sivoj fazi, kako je rekla, izgrađena, grijanje i hlađenje, znači centralna klima, keramika i štukatura.

– Radi se o zgradi od 500 m2 uključujući garažu, terasu i sve završeno. Postoji prostorija koja treba da ima video nadzor i sve narudžbe vezane za struju i grijanje. U planu je bio i đakuzi, ali ga nismo kupili, i bazen, ali smo ga precijenili – opisala je optužena Bojana.

“mali Šiler”

Kao što vidite na fotografijama koje je napravio Kurir, komadi izgledaju baš kao fotografije snimljene u julu 2021. godine.

– Nisu vršene nadogradnje, skele su uklonjene i ostao je samo beton. Čak su i sigurnosne kamere u Milkovićevoj kući uklonjene, rekli su izvori Kurira.

Podsjetimo, ranije je bilo vijesti da će ovi objekti biti srušeni jer se sumnjiči za bespravnu gradnju, ali se to nije dogodilo.

– Zidovi visoki tri metra, neprobojno staklo, bodljikava žica – tako izgleda “Mala Hilerova”, nazvana tako zbog sličnosti sa ozloglašenim “Zemunskim klanom” Zemun Hilerove ulice Nekadašnja velebna zgrada sravnjena sa zemljom 2003. godine tokom operacije Sablja, podsjećaju izvori Curriera.

Oglasi - Advertisement