U Srbiji će danas biti oblačno, sa pljuskovima i sunčanim periodima.Ušlo je u drugu polovinu noći.Očekuje se dolazak hladnog talasa koji će doneti prvi ledeni dan u godini. teritorije naše zemlje. U današnjoj prognozi RHMZ navodi da se osim pada temperature i padavina, snijeg očekuje samo na visokim planinama.

“Uveče i noću, sa padom temperatura, kiša će preći u sneg u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, a ponegde se očekuje stvaranje manjih snežnih akumulacija. Do jutra. Počeće umereno duvanje i jak sjeverozapadni vjetar”, rekli su. Od RHMZ.

Oni su istakli da će snijeg padati širom zemlje u ponedjeljak, a pojedini meteorolozi procjenjuju da će debljina snijega dostići 20 centimetara, au planinskim područjima i do 30 centimetara. “Sutra će biti hladno i vetrovito sa povremenim snežnim padavinama, sa nagomilavanjem, osim u Negotinskoj krajini. U Srbiji će u utorak biti leden dan, a sneg će prestati da pada do kraja dana”, saopštio je RHMZ.

U drugoj polovini sedmice očekuju se umjereni do jaki jutarnji mrazevi i ponegdje magla. Tokom dana biće suvo i djelimično sunčano, ali će se nastaviti hladno vrijeme, sa dnevnim temperaturama oko 0 stepeni Celzijusovih u većini predjela.

Oglasi - Advertisement