Dama sa zlatnom maramom u prvim redovima konferencije liste Aleksandar Vučić sinoć je postala tema na društvenim mrežama, ističući da Srbija ne smije stati u izbornoj noći.

Suprotno mišljenju da je zadivljujuća Afroamerikanka nepoznata, stvarnost je sasvim suprotna. Mnogima je poznato njezino lice, a drugi je prepoznaju i po imenu i po ugledu, jer je riječ o renomiranoj umjetnici i cijenjenoj članici Narodnog kazališta.

Ljubica Vraneš, solistica Beogradske opere, završila je studije na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, gdje je diplomirala i magistrirala, stoji u njenoj službenoj biografiji na web stranici Narodnog pozorišta u Beogradu.

Usput rečeno, ljubitelje opere čeka prava poslastica kada je riječ o njezinim nastupima.
Cijenjeno natjecanje “Nikola Cvejić” prepoznalo je njezin izniman talent dodijelivši joj prvu nagradu i nagradu za najbolju mezzosopranisticu koju je uručila prof. Biserka Cvejić. Također, osvojila je prvo mjesto na renomiranom međunarodnom natjecanju “Petar Konjović”.

Nakon što je bila dio opernog studija Narodnog pozorišta pod vodstvom prof. Nikole Kitanovskog, nastavila je svoj put u Opernom studiju “Borislav Popović” pod vodstvom prof. Radmile Bakočević i maestra Dejana Savića.

Ljubicu poznaju i oni koji više vole televiziju nego operu jer im nije nepoznato lice.

Tijekom jesenske sezone proslavila se televizijskim showom “Nikad nije kasno” kao članica žirija, dijeleći pozornicu sa Sašom Miloševićem Maretom i Harisom Džinovićem.

Ljubica je Grandu izrazila radost, ne skidajući osmijeh s lica, što je prva predstavnica opere u žiriju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ljubica Vranes (@ljubica_vranes)

Njezin entuzijazam zbog mjesta u žiriju bio je očit, a otvoreno je priznala i poznavanje narodne glazbe, dajući do znanja da joj to nije strano područje.
Tijekom intervjua za spomenuti portal otkrila je da je, iako se njezino formalno obrazovanje vrtilo oko klasične glazbe, njezino osobno odrastanje uključivalo jaku sklonost prema narodnoj glazbi; tako je iskazala svoje oduševljenje pjevanjem izvorne narodne glazbe.

Uz to, istaknula je i svoje voditeljsko iskustvo na Radio-televiziji Vojvodine tijekom dvije sezone, tijekom kojih je s kolegom surađivala na značajnom projektu koji je dvije godine za redom uspješno spojio glazbenike različitih žanrova.

Karmen Rok

Kao dio opernog ansambla Narodnog kazališta u Beogradu, aktivno doprinosi živopisnoj umjetničkoj sceni. Njen impresivan repertoar uključuje zadivljujuće nastupe na renomiranim koncertima “Road to Belkant”, kao i brojne koncerte održane u Beogradu i širom naše zemlje.

Nakon što je debitirala kao Fenene u Verdijevoj operi “Nabucco” u Temišvarskoj operi u Rumunjskoj, brzo je stekla priznanje i prilike za nastupe u raznim drugim opernim kućama diljem zemlje.

U prijelomnom trenutku, grad Craiova svjedočio je debiju rock izvedbe Bizetove poznate opere “Carmen”. Nakon ove monumentalne izvedbe, “Carmen” je također postavljena u Temišvaru i Bukureštu, zajedno sa zadivljujućim inscenacijama Verdijevih remek-djela, uključujući “Otello”, “Don Carlo”, “Rigoletto”, “Cavalleria Rusticana” i, naravno, “Carmen” .

Ukrasivši scenu Narodnog pozorišta u Beogradu, svoj talent pokazala je u mnoštvu uloga. Što se njega tiče, ponosno nosi cijenjenu nagradu “Oskar Danon”.

Oglasi - Advertisement