Javnost je razbjesnila Zarina kampanja koja je skrenula pozornost na temeljne razloge sukoba u Gazi. Brojni pojedinci na društvenim mrežama izrazili su svoj bijes, a internetom kruže video snimci kupaca koji prosvjeduju dok nose torbe nalik na beživotna tijela.

Na platformama društvenih medija pojavili su se video snimci koji prikazuju kupce Zare kako sudjeluju u prosvjedima unutar trgovine. Ove mušterije, ukrašene tradicionalnim palestinskim maramama i torbama koje nevjerojatno podsjećaju na beživotna tijela, postale su središte pažnje posljednjih dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khaled Beydoun (@khaledbeydoun)

Reklama Zare izazvala je veliku pometnju fotografijama koje prikazuju statue ogrnute bijelom tkaninom i najlonom, dočaravajući prizore koji podsjećaju na svakodnevni život u Gazi.

Prema viralnim objavama koje kruže internetom, postoji generacija koju ne treba podcjenjivati ​​i provocirati, budući da posjeduju ogromnu moć.

Na snimci se vidi kako prosvjednici zaposlenicima na blagajnama daju vrećice nalik na beživotna tijela. Dodatno, ispisani su grafiti s porukom “slobodna Palestina”, a neki pojedinci su zauzeli protestni stav klečeći ispred Zarinog lokala, pokrivenih očiju i ruku.

;

Važno je napomenuti da je objava spornih fotografija izazvala vrlo nepovoljne reakcije. Nakon navale kritika korisnika društvenih mreža diljem svijeta, Zara je promptno uklonila fotografije s njihovih profila. Unatoč tome, postoji konsenzus među mnogima da ovaj odgovor ne mijenja stvarnost situacije, što je dovelo do rasprostranjenih poziva na bojkot marke.

Oglasi - Advertisement