Heroj iz Priboja osvojio je srca televizijskih gledalaca i šire javnosti početkom posljednje sedmice u godini. Nakon što je odbranio milion dinara u kvizu “Potera”, Veljko Kotlaja je donirao deo sopstvenih sredstava za lečenje dvogodišnjeg Nišlije Todora Stojanovića.

Tokom intervjua otkrio je kako se odlučio na taj korak i kakva je reakcija njegove porodice, ali i otkrio da nije zadovoljan svojim učinkom, odnosno da smatra da je mogao više.

Iako je oduševio Srbe, Kotraja je rekao da ih sada mora razočarati jer mu je nastup u Porteli ujedno bio i posljednji nastup na testu. Sada kada je tako odlučio, prirodno je da će dati sve od sebe da “štampa”.

– Kad je bal, neka bude kostimirana zabava. Odabrao bih ga da je iznos veći. Kasnije mi je jedan novinar pisao da živim kod kuće da ne mogu da sastavljam kraj s krajem, ali oni uopšte nisu objavili intervju sa nama. Ne treba mi novac, zato želim da ga potrošim u plemenitije svrhe – ističe Veljko.

Noć prije kviza na web stranici organizacije Budi human odlučio je sve što je osvojio pokloniti Todoru jer mu je u tom trenutku bio najpotrebniji.

– Najveća nagrada mi je bio telefonski poziv Todorovih roditelja koji su hteli da mi se zahvale i kažu da jako cene to što radim – dodao je harizmatični učesnik Portele.

Priznao je i da se nije mnogo nadao da će zaraditi novac zbog Milike, ali napetost koja je viđena na TV-u zapravo je pokazala da urednici emisije dobro rade.

Ići ili ne u Portelu?

Kada je prvi put odlučio da odgovori na kviz, našao se u pomalo šizofrenoj situaciji. Bio je to “dan žalosti” za porodicu jer su se plašili da neće moći da igra drugu utakmicu, a njegove kolege sa univerziteta, koje on naziva “stručnim savetnicima”, rekli su nam da će morati da se prijavi.

– Ići ili ne ići. Nisam siguran. Na kraju je moja majka rekla: “Hajde, idemo.” Velico se prisjetio da je, kada sam je nazvao da joj kažem da sam osvojio novac, odgovorila: “Šališ me” i spustila slušalicu.

S bratom se čuo tek sutradan.

„Ajde priznaj sad šta si uradio“, upitao je njegov brat, koji opet nije verovao da sam osvojio milion dinara: „Da, uradio si to, uradio si. Reci nekome o tome.“

Prije testa pokušali su ga nagovoriti da ne uzima veći iznos, ali su nakon svađe popustili: „Uzmi veći iznos i radi šta hoćeš“.

Ometali su ga trema i infekcija, inače bi uzeo više

Rekao je da su mu najveći problem bili živci, zbog čega se mučio u prvoj utakmici. Da stvar bude gora, imao je upalu na oba uha, pa nije spavao prethodnu noć.

– Ovo je moj minimum. Ljudi mi odaju sve zasluge, ali se stidim svog nastupa. Svi su mi čestitali, a ja sam mislio da ću pobjeći na mjesec dana i vratiti se kad se prašina slegne. “, rekao je Velico.

On je na poslednjoj godini studija istorije i rekorder Potre priznao je da bi voleo da radi na institutu.

Oglasi - Advertisement