Novak Đoković proglašen za najboljeg sportistu Evrope. Tradicionalna anketa novinara iz cijelog Starog svijeta vraća se u svoje 66. izdanje. Srpski teniser je do sada ovu čast osvojio peti put.

Srbin je ove godine postigao 178 poena, najbolje 2011, 2015, 2018. i 2021. godine. Iza njega je šampion Formule 1 Maks Verstapen, a na trećem je atletičar Armand Duuplantis. Nikola Jokić je peti, a Erling Holand četvrti.

Noel se već neko vrijeme priprema u Aziji, a prije početka sezone odigrat će egzibicioni meč protiv Carlosa Alcaraza u Rijadu (Saudijska Arabija). Nakon ove utakmice putuje u Australiju, gdje će prvo učestvovati u United Cupu, počevši od Olge Danilović.

Njegove riječi su izrazile i njegove ambicije za narednu sezonu. “Da li je realno da osvojim tri ili četiri grend slem trofeja 2023. godine? Prije godinu ili dvije, ili čak pet, siguran sam da bi ljudi pomislili da, ne. Mislim da je to realno jer poznajem sebe – mentalno i fizički Radim dobar posao da ovo postignem.Da vidimo.Ne želim da ovo zvuči nepoštovanje prema mojim protivnicima.Uvek sam svestan da je konkurencija veoma teška, ali znam ko sam, to me je motivisalo da dođem tamo gde sam sada”, rekao je Đoković za “The Mark”.

Oglasi - Advertisement