Bojan Jaćimović, podrijetlom iz Banja Luke u Bosni i Hercegovini, osvrće se na svoj rodni grad kao mjesto u kojem je odrastao, ali mu služi i kao bolan podsjetnik na bivšu ljubav koja mu je, prema njegovim riječima, nanijela značajan financijski gubitak od gotovo 42.000 eura.

Bojan, vrsni banjalučki nogometaš, usklađivao je više poslova, a žudio je i za ispunjenim obiteljskim životom s voljenom partnericom. Međutim, prepreka kockanja intervenirala je, transformirajući njegovu ženu u kompulzivnog kockara i gurnuvši ih u dubinu neimaštine. Suočen sa spoznajom da je popravljanje takvog odnosa uzaludno, donio je tešku odluku da ostavi sve iza sebe, krene na put u Njemačku i počne iznova.

Bojan izražava svoje frustracije, naglašavajući mnoštvo problema i pretjerano trošenje koji su mučili njegove napore da uspostavi stabilan dom i ispuni svoje težnje da postane odan obiteljski čovjek. Unatoč neumoljivom radu i odlučnosti, njegovi su se napori pokazali uzaludnima. Čini se da mu je popuštanjem uzde i davanjem malo više slobode sve iskliznulo kroz prste.

Problem je nastao kada je otkrio da ima više zanimanja i vlasnik bara u Banjoj Luci. Zanimljivo je da je dotična djevojka vodila bar i također radila tamo, što je on odlučio kako bi ublažio sve potencijalne poteškoće s kojima bi se ona mogla suočiti negdje drugdje.

“Želio sam da ima autonomiju i da se ne oslanja na mene. U tom periodu bio sam okupiran izgradnjom kuće i imao sam ograničeno vrijeme da sve pratim. Počeo sam promatrati određene obrasce, poput dolaska na kavu u devet ujutro , da bi je do večeri zatekli na istom mjestu, bez ikakvog pomaka. Osim toga, kod kuće nije bio pripremljen ručak, pa smo pribjegli naručivanju brze hrane. Pokazalo se da nešto nije u redu”, otkriva u intervjuu uz YouTube kanal “Auslenderi”.

Poslije se njegov fokus izoštrio kad je primijetio njezinu sve veću odsutnost. Prvo je iznenađenje doživio tijekom pokušaja kupnje novog automobila.

Bojan je, priča, u to vrijeme imao namjeru zamijeniti vozilo. Dolazi na mjesto gdje su pohranjena sredstva, ali otkriva da su nestala.

Nakon svog otkrića, shvatio je da se to proteže dalje od pukog kockanja.

Ne gubeći vrijeme, brzo se zaputio do šanka, aktivirao kamere i uvjerio se da postoji nešto vrijedno promatranja.

Prema njegovim riječima, radnje žene bile su ograničene na uživanje u kavi, bavljenje kockom, te podizanje kredita kod određene tvrtke. No, moje otkriće da je u naš zajednički stan dovela drugog muškarca sve je izbacilo na vidjelo i označilo kraj naše veze. Čvrsto je uvjeren da su neki postupci neoprostivi.

Srećom, otkrio je sve ove nesretne informacije prije nego što se preselio u svoju tek dovršenu kuću. Kao rezultat toga, njihovoj je vezi došao kraj prije nego što je ona imala priliku kročiti u njegovu novu rezidenciju, prema njezinim riječima.
U roku od samo nekoliko mjeseci potrošena je pretjerana količina novca.

U rasponu od devet mjeseci riskirala je značajan iznos od 42.000 eura na kockanju, s posebnim povećanjem troškova tijekom posljednja tri mjeseca.

Bojan je, govoreći na YouTube kanalu “Auslenderi”, otkrio da je ona u roku od osam-devet mjeseci bezobzirno proćerdala svo njihovo zajedničko bogatstvo. Međutim, u posljednja dva-tri mjeseca počela je biti opreznija, vjerojatno zato što je osjetila da je on postao svjestan njezinih postupaka. Unatoč oštrom poricanju nedjela, Bojan vjeruje da je duboko u sebi shvatila da će je njezini nedjela kad-tad sustići, posebice s obzirom na financijske implikacije. Zapravo, bio je toliko opsednut otkrivanjem dokaza njezine navike kockanja da je čak zanemario svoj posao posljednjih tjedana. Njegov primarni cilj bio je prikupiti dovoljno dokaza kako bi se suočio s njezinom skeptičnom rodbinom, koja je isprva odbacila njegove tvrdnje.

Na kraju je sreća konačno okrenula pogled prema njemu.

Bojan nalazi utjehu u činjenici da je ostavio prošlost iza sebe i krenuo na novo, ispunjenije putovanje. Zahvalan je svojoj supruzi koja ga je podržavala i bila uz njega tijekom suđenja u Njemačkoj. Bojan na svoja prošla iskustva gleda kao na vrijedne lekcije koje su oblikovale njegov sadašnji život.

Doživjeti nešto uistinu lijepo često zahtijeva podnošenje mnoštva izazova. Danas sam ispunjen zahvalnošću za svoju ženu, koja je bila stalno prisutna u mom životu. Od trenutka kada smo spavali na skromnom laminatnom podu po mom dolasku u Njemačku, ona me stalno tjerala da dosegnem svoj puni potencijal. Zajedno smo proveli nebrojene trenutke u našem skromnom stanu, a njezina nepokolebljiva podrška bila je ključna u oblikovanju mog putovanja. Bojan zaključuje svoju pripovijest, priznajući dubok utjecaj koji je njegova supruga imala na njegov život.

Oglasi - Advertisement