Pokojni Vladimir, voljeni djed Novaka Đokovića, imao je posebno mjesto u njegovom srcu. Đoković je lio suze nakon njegove smrti, a mnogi su primijetili nevjerojatnu sličnost između njih dvojice.

Srbijanac čuva u sjećanju pojedinca koji je nedvojbeno jedan od najzaslužnijih pretendenata na titulu najvećeg tenisača u povijesti. Ova osoba je nitko drugi do njegov pokojni djed Vladimir, koji je preminuo u travnju 2012. Nole je nedavno sudjelovao u opširnom intervjuu za “60 minuta”, a objavili su i video prethodnog intervjua na svom “YouTube” kanalu, koji je izvorno proveden 2012. godine, prije nesretne Vladimirove smrti.
Brojni gledatelji primijetili su sličnost između ove dvije osobe i odvojili su vrijeme da iznesu svoja zapažanja.

Dok je u Monte Carlu trenirao za meč protiv Aleksandra Dolgopolova, primio je poražavajuću vijest o smrti njegovog djeda Đokovića. Unatoč nagađanjima da bi mogao odustati od natjecanja, odlučio je nastaviti. Nevjerojatno, ne samo da je pobijedio u toj utakmici, već je i pobjedonosno podigao ruke prema nebu prije nego što je briznuo u plač. Svima prisutnima bilo je vidljivo da su ga emocije preplavile. Iako je na tom turniru pao u finalu protiv Rafe Nadala, ubrzo se vratio i osvojio naslov prvaka u Miamiju.

S knedlom u grlu Đoković je izjavio: “Ovaj trofej posvećen je mom djedu Vladi koji je uvijek bio stalni izvor pozitivne energije u mom životu. On je moj heroj i uzor koji mi je usadio vrijednost ustrajnosti mlado doba.Ovo je moja počast tebi dragi Vlado.
Rođen u Zvečanu na Kosovu i Metohiji, Vlado se u mladosti preselio u Beograd, gdje se zaposlio i zasnovao obitelj. Vlado, djed po ocu Srđana Đokovića, njegov je otac.

Tijekom intervjua iz 2010. Vladimir je govorio o svom unuku.

Kako kaže Vlado, prilično je zbunjujuće shvatiti otkud njegov talent za tenis, s obzirom na to da nitko u obitelji nema izuzetne atletske sposobnosti. Iako njegov otac Srđan i stric Goran nisu bili posebno vješti skijaši, uživali su u rekreativnom aspektu sporta. Vlado se živo sjeća trenutka kada ga je s nepunih pet godina zapazila Jelena Genčić, renomirana osoba u svijetu tenisa, i inzistirala da ga Srđan hitno upiše na trening.

U tom periodu dovodio ga je sa sobom na treninge.

Svaki sveti dan, odlučili smo otići. U tom periodu njegovi roditelji bili su okupirani svojom palačinkarnicom na Kopaoniku, pa nisu mogli biti u Beogradu i pratiti ga na treninge. Primijetio sam njegovu istinsku predanost, zbog koje sam ga bez napora vodio na njegove sate. Pružao sam nepokolebljivu podršku u svim aspektima, nudio sam financijsku pomoć kad god je zatrebao, a on to nikada nije zaboravio. On i Jelena čine izvanredan par; Često tvrdim da ona snosi najveću odgovornost za njegova izvanredna postignuća. Ona stoji uz njega, pružajući nepokolebljivu podršku i pomoć. Zajedno su doista veličanstven par.
Unuk je od njega dobio samo pohvale.

Bez izostanka, svaki put kada dođe u Beograd, ne propusti da me podsjeti, makar i nakratko. Dijelimo radost njegovih pobjeda i ohrabrujem ga kada doživi poraz, uvjeravajući ga da će trijumfi doći. Srećom, prilika za slavlje ima više nego ne. Čini se da me ljudi smatraju ugodnim i cijene moj smisao za humor, baš kao i on. Ako tako kažu, onda nemam ništa protiv”, šaljivo je primijetio Vlado na kraju razgovora.

Novak Đoković je 2016. godine svom djedu Vladimiru dodijelio cijenjenu nagradu Laureus.

Oglasi - Advertisement