Novak Đoković stiže u Rijad i dobija kraljevski doček! Bio je pri ruci da gleda emisiju koja počinje u 18:45 sa Carlosom Alcarazom, kada je govorio ne samo o svojim planovima za 2024. godinu, već i o nastavku karijere. Iako je dugo očekivao da će sa 36 godina otići u penziju, nije mnogo razmišljao o tome!

Osvojio je tri grend slema prošle sezone, pored Mastersa i nekoliko velikih turnira, i kako kaže, ne planira da stane. Osjeća se u dobroj formi i misli da još može da obara rekorde i ulazi u istoriju.

“Još uvijek radim koliko mogu. Da osvajam Grend slemove, da budem prvi na turnirima, pokušavam da napišem više istorije u ovom sportu. To je ono što me pokreće, to je motivacija, još uvijek se osjećam odlično fizički. Imao sam jednu od najboljih sezona u karijeri tokom godina. Nastavit ću i vidjeti koliko daleko mogu ići. “, rekao je Novak.

 

Naravno, sada je u fokusu Australian Open koji je zakazan za dvadeset dana. Kao desetostruki šampion iz Australije, ostaje favorit za pobjedu.

“Otvoreno prvenstvo Australije je moj najuspješniji Grand Slam i vjerujem da ćete svaki put kada ponovo pobijedite osjetiti kako vam raste samopouzdanje i svake godine kada se vratim uspomene će mi se vraćati. Volio sam igrati na Australian Openu i Roland Garros De La Volde Arena, ovo je moj omiljeni teren. Nadam se da ću moći da budem dobar kao i do sada”, dodao je najbolji teniser svih vremena.

Na kraju je rekao da neće odustati i da je savjet o dugovječnosti dobio od još jednog “najvećeg sportiste svih vremena”, Toma Bradyja. “Nastaviću! Toma Brejdija dobro poznajem, učim od njega, učim na njegovom primeru. Nadam se da ću moći da igram do 40. godine, pa i kasnije! Videćemo”, rekao je Novak pred šokiranim novinarima. .

Oglasi - Advertisement