Stefan R. (32) iz Uba priznao je učešće u nizu pljački, uglavnom u Italiji, Švajcarskoj, Belgiji i Holandiji. On je u svom priznanju za Kurir rekao da mu pridruživanje kriminalnoj organizaciji ništa nije donijelo i da zbog toga što je novac lak, ljudi ne bi trebali “biti glavom o zid”.

Razbijanje mitova
Sagovornik je u ranijim priznanjima naveo da je jedan od mnogih Balkanaca za koje se veruje da su članovi međunarodne pljačkaške bande “Pink Panter”. On je objasnio da kriminalna organizacija “Pink Panter” zapravo ne postoji, ali je “Pink Panter” opšti naziv za sve bandite koji deluju u zapadnoj Evropi na našim prostorima. Skoro je uništio mit o Pink Panteru.

“Svi pljačkaju po istim principima, ali svako radi za sebe. Postoji nekoliko lopovskih bandi, neki kradu samo satove, neki samo nakit, neki samo naočare. Jer svi rade po istom kalupu Pljačka, tzv. Pink Panthers, ali bez vođe, skoro svaka grupa je radila za sebe“, Stefan R.

Mlad, zelen i gladan svega, pre svega brze i lake zarade, dobrog automobila, dizajnerske odeće i društvenog statusa, odlučio je da ode iz Srbije u Evropu. Rekao je da mu nije trebalo dugo da pronađe grupu koja dijeli njegove interese. U stvari, zalutao je i nije uradio pravu stvar, nešto što je shvatio tek mnogo godina kasnije.

“Bio sam veoma mlad kada sam odlučio da odem za hlebom. Želeo sam brz i lak novac koji nije zahtevao mnogo rada i mučenja. Bilo mi je lakše da kradem nego da radim za život. Ne plašim se Stefan R. rekao je i dodao: „Tada mi je, osim finansijske dobiti, bio presudan i adrenalin. Uglavnom sam ‘radio’ u manjim grupama i cilj nam je bio krađa nakita, novca, satova i predmeta. „Naočare.

promijenio ime
Stefan R. potvrđuje Curielu da je on Pink Panter i istovremeno mijenja svoj identitet. Objasnio je da svako u timu ima odgovornost. “Pljačke vršimo samo u otmjenim dijelovima grada i sve planiramo do najsitnijih detalja. Imamo sav alat za pljačku osim fantoma, rukavica i vozila, koji uvijek moraju biti druge vrste. imajte ga“, rekao je. „Budite veoma kompetentni i pažljivi u svakom trenutku. ” Stefan R. i dodao:

„Omatranje predmeta, vrijednost ukradene robe, ruta akcije, mapa video nadzora i plan bijega… sve ove pripreme trajale su nekoliko mjeseci. Nakon ponoći 9. juna 2014. godine nastavio je sa vršenjem pljačka.” Tvrdio je, ovo ga je skupo koštalo. „Plen vredi oko 50.000 evra i ceo plen je unapred rezervisan za klijenta u Beogradu.“ U početku je sve išlo kako se očekivalo, ukazao se „kolega“ i ja sam ušao bez ičega, kamera me je snimila“, on rekao je i dodao da je za ovu i druge pljačke osuđen na dvije godine zatvora, te da je osuđen na osam mjeseci zatvora.

sve sam prezivela
“Proveo sam nekoliko meseci u zatvoru i u Srbiji i u inostranstvu. Prošao sam sve i više nikada neću. Vratio sam se u Srbiju, oženio se, imao porodicu i ove stvari su neprocenjive. Počeo sam svoj život.” Imam legalan posao, stalna primanja i klonim se kriminala. Nikada više neću ići ovim putem, niti bih preporučio bilo kome da se bavi krađom ili bilo kojim drugim kriminalom”, zaključuje Stefan R..

Čaše punjene u kutiju za banane
Fotografija Stefana R. pojavila se u svim italijanskim medijima 2014. godine, kada su on i njegov saučesnik uhapšeni zbog pljačke. Kako se vidi iz snimka koji su tada puštali mediji, njih dvoje su naišli na poteškoće kada su provalili kroz vrata prodavnice. Nekoliko minuta kasnije ušli su sa dvije kutije banana. Stavili su kutiju na pod i ubacili čaše sa polica, vitrina i fioka u kutiju. U nekoliko navrata kamere su snimile Stefana R. kako bez duha odlazi u pljačke. Prilikom izlaska sa svojim plijenom, par je izašao iz dvorišta i ušao u automobil parkiran iza ugla.

Veze sa italijanskom mafijom
Stefan R. je takođe izjavio da je imao veze sa italijanskom mafijom dok je bio u Italiji. “Kada sam živeo u Milanu, moj tim je blisko sarađivao sa italijanskom ‘Ndrangetom mafijom i Kalabrezom. Ipak, neću otkrivati ​​detalje, ali mogu reći da imam tetovažu na levoj nozi – “Omerta”, inače. Inače, Omerta u prevodu znači znak tišine, koji se striktno poštuje – rekao je on.

učitali fajlove
U KPD Valjevo radio je 2010. i 2012. godine
Zatvoren u Italiji 2015
U Srbiji je bio u zatvoru 2016

Oglasi - Advertisement