Marija Šerifović, jedina srpska pobednica Evrovizije, iznenadila je sve što je postala majka dečaka kome je dala ime Mario. Prema njenim rečima, rođen je na klinici u Los Anđelesu, a pevačica je bila sa surogat majkom koja je na svet donela svog naslednika.

Kada je Marija objavila prvu bebinu fotografiju na Instagramu, čestitke su pljuštale. Pevačica, koja je sve to uspela da sakrije od javnosti, trenutno je u Los Anđelesu sa decom i majkom Vericom Šerifović i nedavno je otkrila kada su stigli u Srbiju. Marija je napomenula da ne može da priča o bebinom ocu zbog ugovora koji su potpisali, ali je otkrila svoj odnos sa surogat majkom i šta piše u bebinim dokumentima.

Rekla je da je o tom potezu razmišljala dugo nakon višestrukih neuspjelih pokušaja da izrazi svoju trudnoću, prije nego što je otkrila svoj put od odluke da postane majka do Mariovog dolaska na svijet.

“Potrebno je da se informišete i oko sebe okupite prave, poštene i stručne ljude. Bez želje da pojednostavljujete, pošto je proces emotivno i administrativno zahtevan, to ipak nije nemoguće. Prvo, važno je da imate zakon koji reguliše sve na vreme.Posle sledi medicinski deo,lecenje,vađenje jajne ćelije,transfer pa onda dobre agencije koje zastupaju prava surogat majke i lekara koji prate trudnoću.Dug put,ali kada je velika želja, postoji Uvijek Way. Ogromna želja da pružim svu ljubav koju imam onome koga nemam…bez rezerve…to je na prvom mjestu”, rekla je pjevačica prije nego što je progovorila o bebinim dokumentima.

„Ja sam njegova biološka majka i u dokumentima sam upisana kao jedini roditelj“, ističe ona i dodaje da je i ona u genetskom smislu Mariova majka i da je po zakonima Republike Srbije priznata kao njegova majka.

“Ja sam Mariova majka, genetski, administrativno ili na neki drugi način, i svaki mali atom u njemu koji dolazi iz DNK njegove majke je moj”, jasno je rekla Maria, otkrivajući svoj odnos sa svojom surogat majkom.

“Ona je žena koja mi je pomogla da ostvarim svoju najveću želju u životu. Imamo najbliži odnos, razgovaramo svaki dan, zajedno prolazimo kroz sve izazove trudnoće, zajedno idemo na preglede”, rekla je ona , dodajući:

„Mogla bih da pričam o hiljadama testova, hiljadama analiza, o svim neprospavanim noćima koje sam proveo mašući o ovom danu, o trenutku kada sam gledao svoje dete dok spava. To sam iskusio iz prve ruke, znam mnogo žena. sve su iskusile izazove zatrudnjenja i održavanja trudnoće, znam svaku sekundu tog osjećaja i znam da mnoge od njih sada tačno znaju kako sam se osjećala Surogat majke ne moraju biti socijalno ugrožene u uređenom društvu Žene. Vjerujem da su u nekim zemljama žene podložne takvom zlostavljanju i eksploataciji.Ali klinika u kojoj je Mario rođen je zvanična ustanova koja vodi veliku brigu o svim zdravstvenim i psihološkim aspektima surogat majke.Psihološka podrška surogat majci je dostupna u svakom vrijeme, kompletna pomoć zdravstvu, nutricionistima i maserima.Dok se ne uvjerim da je tako, neću pristati na cijeli postupak bez obzira na lične želje”.

Oglasi - Advertisement