Suosjećajna majka je nesebičnim i spontanim činom priskočila u pomoć unesrećenoj i nepoznatoj ženi koja se zbog bolesti djeteta našla pred velikim izazovom. Izuzetan gest ove majke odjeknuo je širom Balkana i ostavio trajan trag.

Dok je skupljala svoju djecu iz vrtića, Tiktok korisnica iz Hrvatske poznata kao “mamabenedikta” naišla je na neočekivani razgovor između neidentificirane žene i djelatnice. Majka je zamoljena da sljedeći dan ostane kod kuće zbog prehlade, što je prilično česta pojava. No, ono što je Hrvaticu pogodilo bila je uplakana ispovijest majke koja zbog obaveza na poslu nije imala alternativne mogućnosti za brigu o djetetu. Ovaj susret ostavio je na nju dubok utisak.

Prilikom mog odlaska u vrtić po djecu, nenamjerno sam prisluškivala razgovor majke i tete drugog djeteta. Naime, majka je dolazila po dijete zbog povraćanja, a teta joj je savjetovala da, ako dijete opet povrati, najbolje da sljedeći dan ne ide u vrtić.

Glasom ispunjenim živcima, žena je nastavila izražavati svoju zabrinutost zbog nadolazećeg radnog ispita koji je zakazan za sljedeći dan. Naglasila je važnost toga da posao ne nedostaje odmah. To je situacija u kojoj mogu suosjećati s obje perspektive.
Dok je bila na poslu, ljubazno se javila da će čuvati dijete.

Misli su mi usklađene s činjenicom da ću sutra biti kod kuće. Upravo sam zato samoinicijativno prišao ženi i rekao joj: “Slušaj, ako ti treba bilo kakva pomoć, rado ću se pobrinuti za tvoje dijete. Dok mi kćeri idu u vrtić, mogu posvetiti svoje vrijeme pospremanju. kuću i pečenje ukusnih kolača.Možemo organizirati da dijete ostane kod mene bez ikakvih neugodnosti.Budite uvjereni, dobro sam upućena u rješavanje situacija koje uključuju povraćanje, jer imam iskustva sa svoje dvoje djece.

Upravo u tom trenutku, ženine su suze počele nekontrolirano teći, natjeravši i mene da navru od emocija. Suze su bile neizbježne. Ne sumnjam da bi mnogi od vas reagirali na isti način, jer je tjeskobu u ženskom glasu bilo jednostavno nemoguće ignorirati. Nadajmo se svi i molimo za nju da nađe zaposlenje”, rekla je majka dvoje djece.

Taj potez je naišao na veliko oduševljenje ljudi.

@mamabenedikta

#hrvatska #balkantiktok #fyyyyyyyyyyyyyyyy #foryou #balkan #pomozimojednidrugima

♬ Last Hope (Slowed + Reverb) – Steve Ralph

Čin njezinog preseljenja nije promakao ničijoj pozornosti, a njezina je ljubazna gesta naišla na pohvale brojnih pojedinaca koji su joj se zahvalili u komentarima.

Među komentarima ispod njezinog videa bilo je izraza divljenja njezinoj ljepoti, čestitki na mladolikosti i pohvala što je uzor majkama. Neki su joj komentatori čak izrazili zahvalnost i potekle suze slušajući je.

Oglasi - Advertisement