Novak Đoković je prvo odigrao kolo u Australiji, zatim je napunio tribine tokom treninga, a onda je oduševio Australiju kada se okušao u njihovom omiljenom sportu! Nasmejao je sve kada je pokušao da igra kriket na teniskom terenu, inspirišući istaknutog australijskog političara da napadne tretman australijske vlade prema srpskim teniserima tokom pandemije korona virusa.

Novak Đoković je naknadno dobio dozvolu od turnira i australijske vlade da se takmiči i uđe u Australiju, pre nego što je deportovan nakon niza političkih odluka i suđenja. Veliki dio australske javnosti se izrazito protivi takvoj odluci, a sada se oglasio i Craig Kelly.

Poznati političar ima 60 godina i dugo je bio poslanik u australskom parlamentu. Tamo je ušao kao član Liberalne stranke, a sada je predsjednik stranke Ujedinjene Australije. Bio je član parlamenta od 2010. do 2022. godine, a sada ne krije da je ljut zbog načina na koji Australija tretira neke od najboljih svjetskih tenisera.

Komentarišući snimak Srbina koji igra kriket na Tviteru, Krejg Foster je napisao: “Ovo je čovek kojeg je Morisonova vlada držala kao političkog zatvorenika, a zatim deportovala iz političkih razloga jer je širio ‘antivakcinacioni’ pogled’.”

Novak Đoković je rekordnih deset puta osvojio Australijan open i sada juri svoju 11. titulu da bi ostao na vrhu ATP rang liste nakon turnira. Srbin do sada nije izgubio u Melburnu 2019. godine, ali nije osvojio sve titule jer mu nije dozvoljeno da učestvuje na takmičenju 2022. godine.

Oglasi - Advertisement