Britanski novinar Džejms Voker-Roberts je na portalu Eurosport dao svoje prognoze za predstojeću tenisku sezonu i na još jedan način ponizio Novaka Đokovića.

Kako tvrdi, Novak će ove godine osvojiti samo jedan grend slem trofej.

– Novak Đoković je osvojio tri grend slem titule u dve od tri prethodne sezone. U svojoj drugoj sezoni pobijedio je u jednoj od dvije utrke na koje je učestvovao. Ali dođe 2024…pa, Đoković u maju puni 37 godina. Karlos Alkaraz, Daniil Medvedev, Janik Sina i Holger Run pobedili su Đokovića 2023. godine, a jaz između mlade snage i Novaka se smanjio. Meč u pet setova ostaje jedan od najvećih izazova u tenisu i malo je verovatno da Đoković neće uspeti da osvoji neki od četiri grend slem turnira 2024. godine. Pritom će prestići Margaret Court, koja ima 24 grend slem titule. Ali Novak sledeće sezone neće postići više od 25 – piše Džejms Voker-Roberts.

Ovo je još jedan degutantni potez prema najboljem teniseru planete koji godinama prkosi svim predviđanjima stranih medija, pa vjerujem da će ga ovaj tekst dodatno motivisati, a Đoković će pomaknuti okvir.

Oglasi - Advertisement