Povratak srpskog tenisera Novaka Đokovića u Sjedinjene Države ovog ljeta, nakon što mu je prošle godine zabranjen ulazak u zemlju zbog necijepljenog protiv korona virusa, bio je dovoljan da inspiriše Srbina da prvo osvoji Sinsinati, a zatim i US Open za šampione za vrhunac u karijeri. Br. 24 Grand Slam. Ono što se do sada nije znalo je da Đoković ima pratnju zbog vakcinalnog statusa!

Kako je pisao američki “Njujork post”, “Moderna”, poznata farmaceutska kompanija koja proizvodi i novu vakcinu protiv korona virusa, angažovala je bivšeg agenta FBI da prati Đokovića tokom US Opena. Za Đokovića se kaže da je među “slavnim ličnostima visokog rizika” zbog svog stava o vakcinama protiv korona virusa.

Pored njega, spomenuti su i najbogatiji čovjek svijeta Elon Musk i holivudski glumac Rasel Brand. Stoga je kompanija stvorila jedinicu za praćenje njihovih stavova o vakcini protiv koronavirusa i unajmila agenta FBI-a. Za sada je nejasno kakvu je ulogu imao u ovom slučaju i na koji način je pratio Đokovića. Međutim, jasno je da su zabrinuti da će Đoković dobiti meč u Njujorku kao njihov protivnik po vakcini.

U gore spomenutom izvještaju koji su objavili američki mediji stajalo je: “On se protivio vakcinama i nije mu bilo dozvoljeno da učestvuje na US Openu 2022., ali se na kraju vratio i osvojio turnir pod pokroviteljstvom Moderne. Ovo će samo ojačati argument da vakcine su nepotrebne.”

Prema njihovim informacijama, agent koji vodi ovu jedinicu se zove Niki Rutman, koji služi američkoj obavještajnoj zajednici više od 20 godina, a posebno prate kako se ova tema piše na društvenim mrežama.

Oglasi - Advertisement