Dobar izlazak u glavnom gradu koštat će vas hiljade dolara po noći. S druge strane, ima onih koji tvrde da se može zabaviti i “bez dinara”. Ali realno, koliko košta putovanje u grad na Balkanu? Prvo piće, pa hrana, cigarete su dodatni trošak za pušače i nikad ne zaboravite taksi na povratku. Pitanje je koje je mučilo jednog Balkanca koji je na popularnom forumu pitao o noćnom izlasku.

“Sve obračunavamo, prevoz, piće, hranu. Koliko košta, koliko košta, gde idete? Jesu li visoke cene? Koliko puta mesečno/sedmično izlazite?”, napisao je. Njihov odgovor je sljedeći:

Neki ljudi na početku kažu da im je potrošnja nula, odnosno da ne izlaze van, a drugi tvrde da troše više nego što bi trebalo. Ove cifre su preko 100.200 evra po noći.

„Najviše dve hiljade. Obično izlazim samo na večeru. Nema saobraćaja jer živim u centru grada (ne u Beogradu). Ne sećam se kada sam izlazio osim na večeru, otprilike jednom mesečno na večeru prosek“, napisao je jedan Srbin.

“Ima izlazaka od 20 i 30 eura, a bože, bilo je povremenih izlazaka od 300 i 400 eura. Norma ovih dana je oko 40 i 50 eura”, dodao je drugi.

“Pet do deset hiljada, ali prosjek je vjerovatno između tri i šest hiljada. Uglavnom klubovi i ljeti splavovi.
Što se tiče cijene, ona donekle ovisi o tome gdje idete. Nije ni skupo ni jeftino, samo negde između”, napisao je drugi Srbin, dok je sledeći dodao da bi najviše voleo da izađe i sluša muziku.

Koliko vas košta noćni izlazak?

Oglasi - Advertisement