Zoran Radmilović, kultni glumac, izveo je jednu od najupečatljivijih izvedbi svoje karijere u ulozi Billyja Pythona, glavnog antagonista omiljenog kultnog filma Maratonci trče počasni krug.

Jedno od kultnih ostvarenja srpske kinematografije je film „Maratonci trče počasni krug.
Do danas bezbrojni pojedinci uživaju gledajući ovo komično remek-djelo prožeto daškom makabre duhovitosti, kojim vješto upravlja talentirani Slobodan Šijan. Nezaboravni dijalozi unutar ovog filma postali su izvor beskrajnih citata, ostavljajući publiku potpuno očaranom.

Glumački ansambl je zaista izuzetan, a može se pohvaliti izvanrednom postavom glumaca poput Bogdana Diklića, Danila Bate Stojkovića, Pavla Vuisića, Mije Aleksića, Miće Tomića i Bore Todorovića u glavnim ulogama.
Zoran Radmilović, renomirani glumac, utjelovio je glavnog antagonista u filmu, a njegov portret Billa Snapea mnogi smatraju jednim od vrhunaca njegove karijere.

Malo je poznato, ali glasovitom Tašku Načiću ta je uloga zapravo ponuđena. Međutim, on je tu priliku odbio, rekavši da nema potrebe da glumi bilo što.
Još 1988. izrazio sam nevoljkost da preuzmem ulogu Billyja Pythona, ne zato što je to bila mala uloga, jer ne pravim razliku između veličine uloga, već zato što je uključivala pantomimu, koju osobno ne volim i osjećam se loše. mjesta u. Slobodan Šijan je, međutim, bio razočaran jer je on netko tko radije nastavlja suradnju s glumcima, pogotovo onima mog kalibra. Vjerovao je da čak i ako je bilo što, glumac moje veličine trebao bi imati što izvesti. Time pokazuje Šijanovu odanost svojim glumcima.

U Beogradu je 1993. godine preminuo Taško Načić.

Oglasi - Advertisement