Nakon što je doživio saobraćajnu nesreću u Makedoniji, oglasio se i muzičar Đorđe David.

On je za medije rekao:

– Tačno je, dogodila se nesreća sinoć na 3 kilometra od makedonske granice. Navodno su djevojka i njen saputnik izlazlazeći iz svog mjesta ušli na auto-put u suprotnom pravcu. Vozeći u suprotnom pravcu djevojka nalijeće na automobil i direktno se sudara sa njim. Tom prilikom vozač automobila u koji je udarila je teško povrijeđen, njemu se sad bore za život, dok je njegov saputnik lakše povrijeđen. Djevojka koja je vozila auto i udarila u njihov automobil je ugruvana, lakše povrijeđena. Međutim, njen saputnik nije – priča Đorđe i nastavlja:

Nakon nesreće obojica su ostala na autocesti, jedan u lijevoj, a drugi u desnoj traci. Otprilike minutu i pol kasnije, frontalno sam se sudario s njima vozeći se brzinom naznačenom na znaku za autocestu. Moj auto je udario osobu koja je hodala autocestom. Magla me natjerala da uključim duga svjetla iu djeliću sekunde sudario sam se s pješakinjom na cesti. Udar je bio toliko jak da je moje vozilo skrenulo s autoceste i zaustavilo se u grmlju. Srećom, vozio sam čvrst auto; inače bi ishod mogao biti puno gori. Ovu priču ispričao je glazbenik, prenosi Grand.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je Blic došao, djevojka je greškom izašla na autocestu u pogrešnom smjeru, pri čemu je došlo do sudara s drugim vozilom. Zbog toga su oba automobila ostala zaglavljena nasred ceste. U to vrijeme Đorđe David se zbog magle i nepostojanja farova i bilo kakvih vidljivih oznaka nenamjerno zabio u zaglavljena vozila.

Tragično, žena koja je izgubila život stajala je pored automobila kada ju je udario pjevač, dok se drugi vozač trenutno bori za preživljavanje.

Vozilo Đorđa Davida pretrpjelo je veliku štetu, a on je zadobio ozljede na šaci.

Đorđe David podvrgnut je alkotestiranju kojim je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola.

Oglasi - Advertisement