U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje članovima kriminalne grupe Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću po sedam tačaka optužnice za ubistvo, silovanje, trgovinu drogom, otmicu i nedozvoljeno držanje oružja. Ročište je počelo snimkom telefonskog razgovora sa Vladom Draganićem, vlasnikom Kuće strave u Ritopcu.

Potom je na sudu odigran telefonski razgovor Nikolaja Spasojeviča i njegovog brata Nenada. Nikola Spasojević je bio jedan od trojice svedoka i saradnika kada je navodno prva žrtva plemena Goran Mihajlović Kada je osumnjičen da je ubijen, njegov brat Nenad dao je plemenu kamion pun peska da ga prevezu u Suduk.

Advokat Nikola Jerković i advokat Miljana Perendija potom su zatražili da se pozove svjedok saradnik Nikola Spasojević. Jerković je rekao da ga treba pozvati da potvrdi da je to njegov glas, dok su advokati Perendije Filipa Ivanovskog tražili od svedoka saradnika Nikolaja Spasojevića da otkrije s kim je razgovarao.

Tužioci su se usprotivili prijedlozima. Prvooptuženi Veljko Belivuk se javio i zatražio odgovore od tužioca, koji je rekao da je zahtjev advokata “suvišan”.

“Opet je tvrdio da je Nikolaj Spasojevič potvrdio sve što je rekao u ovim razgovorima. Ne znam da li je tužilac zaspao. Rekao je da se uplašio i tokom razgovora smo čuli da se ne može osloniti na ovo pitanje sigurnosti posla. Evo trese se, uplašen… Tužioci govore gomilu laži svaki dan i to je moj prigovor. Advokati to ne mogu jer su kolege, ja to mogu reći. Čovjek citira KPK Kaži: “Imate ovlaštenje da ograničite broj pitanja. Gdje to piše u ZKP-u? koliko dugo? ” protestovao je Beljuk.

Oglasi - Advertisement