Današnjem suđenju zločinačkoj grupi Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću prisustvovao je njihov bivši advokat Dejan Lazarević. Lazarević je, kako je rekao, bio u publici da posmatra suđenje. On je bio u pritvoru 10 mjeseci, a 17. februara pritvor mu je zamijenjen kućnim pritvorom sa elektronskim nadzorom, odnosno nanogagingom.

Lazarević, Darko Šarić i još 13 optuženi su, između ostalih krivičnih dela, za teško ubistvo. Lazarevića tužioci su ga optužili da je bio glavni pomagač Darka Šarića. Dejan Lazarević dospeo je u žižu 14. aprila, kada je uhapšen Darko Šarić, njegov branilac, a potom, navedenog datuma, kao saradnik. s njim.

Veljko Belivuk i Marko Miljković dali su okrivljenom advokatski poljubac iz lože. Nisu krili da se raduju Lazareviću, koji je bio njihov branilac od hapšenja u februaru 2021. do hapšenja. “Čim su ga vidjeli u publici, počeli su da mu mašu, ljube ga i pokazuju na grudi, srce. Advokat je došao sam i iz publike je pratio šta se dešava u sudnici”, objasnio je sagovornik.

Inače, loža u kojoj sedi optuženi je staklom odvojena od sudnice i prostora za slušanje. Lazarević ih nije vidio od hapšenja, a pošto više nije njihov branilac, ne može ih ni posjetiti, objasnio je izvor. U neformalnim razgovorima sa novinarima, Lazarević je rekao da pleme nije video 19 meseci. Dejan Lazarević, podsetimo, sudsko veće Specijalnog suda prošle nedelje je ukinulo kućni pritvor.

Oglasi - Advertisement