Tijekom motociklističke turneje, dva turska vozača putovala su Bosnom i Hercegovinom, uključujući i Sarajevo.

Priznali su da su prvi put u svojoj dugoj motociklističkoj karijeri podmitili policajca kako bi izbjegli pozamašnu kaznu. Vozači su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona počinili nekoliko prometnih prekršaja, kao što su pretjecanje vozila preko pune linije i propuštanje kolone automobila na pješačkom prijelazu.

Nažalost, policijski službenik saobraćajne policije MUP-a HNK zaustavio ih je i svjedočio njihovom postupanju. Na video snimku koji je podijeljen na YouTubeu, policajac inicijala S.Z. neformalno nabrojao sve svoje prekršaje, otkrio visinu kazne i naveo Zakon o sigurnosti prometa na cestama Bosne i Hercegovine.

Unatoč tome, službenik im je rekao da će dobiti samo jednu kaznu i uputio ih da je plate u najbližoj banci ili pošti. Ovo javlja Tuzlanski.ba. U tom su trenutku biciklisti ponudili da će se stvar riješiti tako da će policajcu platiti 20 eura.

Učinili su to s namjerom da izbjegnu kaznu, ali i uz obećanje da će ubuduće biti oprezniji i pridržavati se prometnih pravila. Na videu se vidi kako policajac prima mito od 20 eura i čuje se kako im govori da uspore koristeći riječ ‘langsam’.

Pojedinci koji su snimili video tvrde da im je to prvi put da podmićuju policajca. Iako je identitet policajca na snimci skriven, jasno mu se vidi lice kada ih zaustavlja.

Oglasi - Advertisement