Ranije danas vozilo je detoniralo na mostu koji premošćuje granicu između Sjedinjenih Država i Kanade u blizini slapova Niagare. Nakon eksplozije, FBI je brzo raspoređen da istraži incident.

Prema BBC-ju, događaj se dogodio na Rainbow Bridgeu dan prije Dana zahvalnosti.

Opširnije na video linku ispod:

The Macro Story on X: “⚡🚨🇺🇸 First video of Vehicle explosion and fire at the Rainbow Bridge in Niagara Falls on the US-Canada border, and some new images #Canada #NewYork #niagarafalls #America https://t.co/CmAZcGE2bT” / X (twitter.com)

FBI je objavio priopćenje u kojem priznaje fluidnost situacije, te stoga u ovom trenutku nije mogao ponuditi nikakve dodatne informacije.

Događaj je potvrdila guvernerka New Yorka Kathy Hochul. Prema njezinoj izjavi, državne službe su stigle i opremljene su za pružanje pomoći. Spomenula je svoj skori sastanak s policijom i hitnom službom te se obvezala da će izvijestiti javnost kada bude poznato više detalja.

Prema prikupljenim informacijama, čini se da je automobil pokušao prijeći granicu iz Kanade u SAD kada je eksplodirao. Za sada je neodređeno je li eksploziju izazvala bomba ili neki drugi oblik detonacije.

Oglasi - Advertisement