Nakon što je trinaestogodišnja djevojčica nestala i kasnije otkrivena u srcu Čačka u četvrtak, majka djevojčice izražava bijes na institucije koje su odgovorne jer nisu dovele pravdu do muškarca za kojeg smatra da se upustio u nedoličnu vezu. sa svojom kćeri.

Prema njezinim riječima, podnesena je kaznena prijava za silovanje maloljetnice, no postupak nije puno odmakao, unatoč postojanju liječničkog nalaza da je dijete spolno zlostavljano.

“Siguran sam da je ona trenutno s njim, te da joj je on oduzeo nevinost. Poduzeli smo i kaznenu prijavu za krađu, ali koliko znamo, nikakve konkretne mjere nisu poduzete. , Sumnjam u tvrdnju da joj je bivši dečko oduzeo nevinost, s obzirom na to da je pod utjecajem 48-godišnjaka, majka djevojke izrazila je svoje ogorčenje rekavši da bi mu ona osobno presudila golom ruke ako im se pruži prilika.

Nakon što smo ga primili u vrijeme nevolje, obeshrabrujuće je vidjeti kako nam se odužio. Naše nekada prepoznatljivo dijete transformiralo se u razdražljivu i neutješnu jedinku, sklonu vikanju, plakanju i odbijanju razuma. Zbog razmjera ovog nestalnog ponašanja osjećamo se bespomoćno i u nedoumici kako dalje. Uz naše borbe s djetetom, dužni smo brinuti i za bolesnu svekrvu koja se oporavlja od operacije. U svjetlu ovih izazova, molimo vlasti i institucije za pomoć.

“Moram li čekati da mi se dijete ozlijedi ili nešto gore prije nego što se nešto poduzme? Unatoč njezinom negiranju, uvjerena sam da je i dalje u kontaktu s njim. Unatoč podnesenoj kaznenoj prijavi, pomaka nema. Dijete trenutno doživljava psihičke previranja i majka hitno zove hitnu pomoć.
Prema njezinim riječima, njihovo znanje o njemu je ograničeno i nisu imali dubok odnos s njim kada su mu ponudili privremeni smještaj kao beskućniku dok se ne uspostavi.

Postupci običnog pojedinca kao što je ovaj su nevjerovatni. Neshvatljivo mi je kako još nisu uhvaćeni. Pogotovo jer su već ranije počinili sličan prekršaj na drugom mjestu i bili izbačeni. Zašto nadležni u Čačku ništa ne poduzimaju? Kao obitelj, nikada nismo ispoljavali nasilničko ponašanje, ali je ova osoba od naših života napravila noćnu moru. Dijete je otišlo toliko daleko da nas je lažno optužilo za nasilje. Osjećamo se nemoćno i bez održivog rješenja. Da stvar bude gora, više ni ne prepoznajemo svoje dijete jer nam je postalo stranac.

Nakon objave našeg drugog članka, različiti članovi zajednice, kako bliski rođaci tako i susjedi, iznijeli su na vidjelo problem koji je izazvao medijsku pozornost. Više javno tužiteljstvo u Čačku prihvatilo je tvrdnje mještana te je nakon toga “otvorilo slučaj” i naložilo detaljnu policijsku istragu. Na naš zahtjev, VJT je također danas objavio priopćenje, ponavljajući slične navode.

Prema priopćenju VJT-a u Čačku, od prvog incidenta prijavljeno je više slučajeva u kojima je bilo maloljetnog djeteta. Slijedom toga, tužiteljstvo uz pomoć Policijske uprave Čačak provodi izvide i prikuplja relevantna saznanja radi preciznog i cjelovitog sagledavanja činjeničnog stanja. To je potrebno za donošenje odluke u ovoj kaznenopravnoj stvari.
Kako kažu u čačanskom Centru za socijalni rad, trenutno surađuju s policijom i tužiteljstvom nakon što su obaviješteni o ovom konkretnom slučaju. Direktorka DOP-a Branimirka Radosavčević rekla je za Kurir da je socijalna radnica zadužena da dete odvede na lekarski pregled i obavi razgovor. Također je naglasila da slučajevi ove prirode zahtijevaju dosljedan trud i pažnju tijekom duljeg trajanja.

Dana 4. rujna valja istaknuti da je otac kućanstva fizički udario svoju kćer, koja ima trinaest godina. Do ove svađe je došlo kada je kći oko jedanaest navečer izrazila želju da napusti kuću. Razlog koji je navela za svoj odlazak bio je taj što je trebala riješiti neke druge stvari, što je otac smatrao nedovoljnim opravdanjem. Kćerina želja da ode bila je vezana uz proslavu bratovog rođendana.

Nakon što je izjavio da je ne može zaustaviti, otac ju je pribjegao udarcima. Zatim, sat vremena kasnije, muškarac za kojeg se vjeruje da je bio u vezi s djevojkom emotivno se javio bratu i otkrio da je djevojka s njim u obližnjem selu, gdje je dogovorio smještaj. Otišli su k njemu u ponoć, uzeli djevojčicu i odveli je ravno u bolnicu. Prema riječima oca, u bolnici su obavili sve potrebne pretrage. Jedan od nalaza bio je i nalaz ginekologa.

Posjedujemo medicinsku dokumentaciju koja pokazuje da se razvela s nepunih 13 godina. Moram naglasiti da ne vjerujem njezinoj tvrdnji da za to nije odgovoran njezin bivši partner. Siguran sam da jest i obećavam da ću se s njim osobno suočiti. No, savjetovali smo da je o tome ne obavještavamo jer ju je njezin bivši partner uputio da nas prijavi ako to učinimo. Žena koja nam je to ispričala izuzetno je ljuta, a otkrila je i da je djevojčin telefon na kojem su bile snimke zlostavljanja sada u posjedu policije. No, djevojka sada ima još jedan uređaj za koji ne znaju kako ga je nabavila.

Oglasi - Advertisement