Ako ste umorni od konstantnog čišćenja prašine ili ste ograničeni na vikend za generalno čišćenje, isprobajte ovaj efikasni trik inspirisan metodama koje se koriste u muzejima. Ključ je u korišćenju glicerina. Evo kako možete primeniti ovu jednostavnu, ali efikasnu tehniku:

Blistavo Čisti Podovi

Za brzo i efikasno čišćenje podova, dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu s vodom. Ova metoda će pomoći u održavanju podova čistim i sjajnim.

Dugotrajno Otklanjanje Prašine

Da biste se dugotrajno oslobodili prašine, dodajte malo glicerina u posudu s vodom. Nakvasite krpu u ovoj smesi i prebrišite površine. Ovaj postupak će osigurati da prašina ostane nevidljiva najmanje 10 dana. Ova metoda čišćenja je popularna u muzejima zbog svoje efikasnosti.

Uklanjanje Fleka sa Odeće

Da biste uklonili fleke sa odeće, stavite nekoliko kapi glicerina direktno na fleku, a zatim isperite odeću u vodi u koju ste dodali malo soli. Za fleke od čaja, kafe ili čokolade, napravite smesu od glicerina i soli, nanesite na fleku i ostavite da deluje pola sata pre pranja.

Održavanje Kožnog Nameštaja

Za popravku ogrebotina na kožnom nameštaju, prebrišite ga pamučnom krpom umočenom u glicerin. Postupak ponovite dva do tri puta za najbolji rezultat.

Čišćenje Prozora

Za održavanje prozora čistim, pomešajte glicerin i etil alkohol u razmeri 1:10. Ovu smesu koristite za brisanje prozora. Ovaj postupak pomaže da se prozori održe čistim od prašine i prljavštine na duži vremenski period.

Korišćenjem glicerina na ovaj način, možete značajno smanjiti učestalost čišćenja i održavati svoj dom čistim i urednim bez puno truda.

Oglasi - Advertisement