Švedski napadač Zlatan Ibrahimović ima neobičnu tradiciju “čestitanja” Božića na čudan način za sve hrišćanske vernike koji praznik slave po gregorijanskom kalendaru. Od 2018. svakog Božića objavljuje kontroverzne fotografije, naljutivši sve vjernike, a posebno one u Hrvatskoj. Razlog je banalan, iako to nikada nije javno rekao, odnosno može se samo zaključiti da voli da privlači pažnju i “provocira”, što je svakako dio njegovog karaktera.

šta je? Videli smo kako Zlatan daje srednji prst dok je izgovarao “Čestitam” Božić, a Zhimus je podelio i fotografiju na kojoj je u ringu samo u šortsu. Jednostavno je napisao “Sretan BožićZ”, stavljajući svoje slovo zaštitnog znaka Z na kraj kartice, a 2023. je odlučio da prekine tradiciju.

Ipak, bilo je vremena, a prvi put u pet godina Zlatan Ibrahimović se nije oglasio na Božić, podigavši ​​obrve svojom izjavom. Obožavatelji se već pitaju šta se, dovraga, ovdje događa, ali logika lako može dovesti do rješenja. Ibrahimović je prije nekoliko mjeseci završio igračku karijeru i ubrzo potom preuzeo novu ulogu u Milanu, koja od njega zahtijeva da bude ozbiljniji nego što smo navikli.

Ibrahimović postaje savjetnik vlasnika kluba, a činjenica da će imati šira ovlaštenja oko zapošljavanja igrača, trenera i direktora znači da ne bi trebao skretati pažnju na sebe objavama na društvenim mrežama. Da ne govorimo o ljutnji vjernika koji su bili nezadovoljni njegovim dosadašnjim ponašanjem. Njegova objava je ova:

Ibrahim obično dolazi iz vanzemaljskog braka jer mu je otac musliman, a majka katolkinja, ali za mnoge je kontroverzna fotografija srednjeg prsta protumačena kao “ruganje kršćanskoj vjeri”. Ibrahimovićev razlog da ovakvu poruku “okači” na društvene mreže je krajnje banalan – samo da bi izazvao reakciju ljudi jer je prvi put vidio da mu to radi. Sve je počelo 2018. godine i očigledno je postalo tradicija. Neki bi rekli da je Zlatan Zlatan, voli da bude u centru pažnje.

Inače, on redovno slavi Božić sa svojom porodicom, otkrivajući u ranijem intervjuu: “Ne, moja djeca više ne vjeruju u Djeda Mraza, samo tata. Da li ja slavim Božić? Mislim da je to odlična tradicija i ako ste iz Švedske Vama je važno. Ima poklona i drugih stvari“, rekao je Zlatan.

Pogledajte suprugu Zlatana Ibrahimovića Helenu Segal, koja je deset godina starija od Ibrahimovića i ima dva sina – Maksimilijana i Vincenta.

Oglasi - Advertisement