Otkrijte isplativ i jednostavan recept za izradu vlastite maske koja jamči osjećaj učvršćivanja i blistav ten.

Stalni utjecaj trenda šminkanja nadahnutog Korejom, poznatog po tehnici staklene kože, ostaje snažan. Ova tehnika ima za cilj postići besprijekorno gladak, proziran, blistav i jasan ten koji podsjeća na reflektirajuća svojstva stakla.

Trend postizanja zdravog izgleda kože zaokupio je djevojke na popularnoj društvenoj mreži TikTok, navodeći ih na istraživanje različitih pristupa. Među tim metodama je domaća virusna maska ​​za lice, koja se može napraviti bez napora i daje rezultate slične onima s botoksom.

@victoria__benitez

God i love this mask #flaxseedgel #flaxseed #health #natural #skincare

♬ original sound – victoria__benitez

Najprivlačniji aspekt ove kućne alternative botoksu je pristupačnost, ispod sto dinara. Sve što je potrebno za ovu metodu je kombinacija lanenog sjemena i vode.

Iznimno popularna kulinarska kreacija koja se brzo proširila online platformama.

@victoria__benitez, popularna influencerica na TikToku, uspješno je učinila da ovaj recept postane viralan, iako nije najsuvremenija inovacija u DIY kozmetici.

Tretman o kojem je riječ uspoređivan je s kućnom verzijom botoksa, kako je naveo pojedinac. Njihov video na TikToku do sada je prikupio impresivnih 6,4 milijuna pregleda, a hashtag #flaxseedfacemask pristupilo je približno pet milijuna pojedinaca.

Među stručnjacima postoje različita mišljenja, a neki pojedinci upozoravaju na potencijalne alergijske reakcije i iritacije, čak i uz korištenje prirodnih sastojaka. Ipak, većina pojedinaca koji su testirali ovu masku potvrđuje njenu učinkovitost.

Laneno sjeme, koje sadrži vitamin E i esencijalne masne kiseline, pospješuje proizvodnju kolagena i potiče elastičnost kože. Štoviše, pomaže u smanjenju pojave tamnih mrlja, crvenila, upala, ožiljaka, akni i proširenih pora.

Oglasi - Advertisement