Na Facebooku je mlada žena podijelila priču o interakciji koju je imala s muškarcem kojemu je potrebna toplina. Čovjek je sjedio na klupi, vidno slab i očajnički tražio mjesto gdje bi se sklonio od ljute hladnoće. Nažalost, Željeznička stanica je bila zatvorena, ali to nije pokolebalo suosjećajnu Novosađanku koja mu je prišla i ljubazno ponudila svoju pomoć.

Osoba s kojom je razgovarala djelovala je zbunjeno te ju je obavijestila da je nedavno otpušten iz zdravstvene ustanove, i to cijelo vrijeme u pelenama i papučama. Prenio je svoju nesposobnost da samostalno skine pelenu.

Sumnjajući da bi gospodin mogao biti pogođen demencijom ili sličnom bolešću, preuzela je na sebe da obavijesti zajednicu, u nadi da će njegova obitelj imati priliku pronaći ga, ako se njezino nagađanje pokaže točnim.

Na njezino veliko iznenađenje, ostala je zatečena otkrićem da je ta osoba imala cijenjenu poziciju profesora kemije. U početku dvojbena, brzo je shvatila njegovu ogromnu stručnost i nevjerojatan talent da se izrazi s preciznom znanstvenom točnošću.

S namjerom da mu pomogne, osigurala mu je sva sredstva koja je mogla prikupiti, potičući ga da nabavi hranu i sve druge bitne stvari koje je želio. Nažalost, njezin je raspored bio ograničen jer se trebala ukrcati na autobus, pa nije imala drugog izbora nego otići. Unatoč tome, otišla je s dubokim osjećajem empatije prema ovoj nevolji.

Oglasi - Advertisement