U Schutteovoj rezidenciji razvila se romantična i seksualna veza između nje i studenta, što je student priznao.
Prema Daily Mailu, Kelly Ann Schutte, srednjoškolska savjetnica iz jugoistočne Pennsylvanije, optužena je za seksualno zlostavljanje učenice koja ima 14 godina.

Prema službenim zapisima suda, navodi se da je veza između dvije osobe započela tijekom školske ekskurzije koja se održala u jesen 2022. Naime, tijekom tog putovanja Schutte je sjedio pokraj maloljetnice u autobusu. .

Nakon što je njegov savjetnik za srednjoškolsko savjetovanje neprikladno ljubio i dodirivao učenika, učenikova majka prijavila je incident vlastima. Naknadnom istragom došli su do dokumenata koji su sadržavali informacije o intimnoj vezi između savjetnice Schutte i studenta.
Nakon toga, student je priznao da je bio u romantičnoj i seksualnoj vezi sa Schutteom. Kaže se da je ovaj odnos započeo u Schutteovoj rezidenciji.

Navodno bi Schutte pozvala učenika u svoj ured tijekom redovnih školskih sati, što je rezultiralo njegovim izostankom s nastave.

Prema dokumentima, otkriveno je da je savjetnica imala neprimjeren odnos s učenikom koji je trajao i tijekom ljetne obustave nastave.

Sredstva komunikacije koja je par koristio za održavanje kontakta bile su aplikacije poput Canvasa i Snapchata.

Navodno se navodni seksualni susret dogodio na više lokacija, uključujući Schutteov automobil parkiran ispred obližnjeg supermarketa, njezinu rezidenciju, pa čak i spavaću sobu studenta tijekom odsutnosti njegove obitelji.

Otkriće skandala dogodilo se kada su bili usred ljubljenja u njezinoj rezidenciji. Događaj je promatrao jedan od stanara stana 35-godišnjaka koji je odmah istjerao adolescenta iz sobe. Tinejdžer se potom sakrio iza automobila gdje je čekao da ga skrbnici dođu. Po dolasku im je otkrio cijeli događaj. Oni su naknadno prijavili incident vlastima, koje su sljedećeg dana stigle uhititi Kelly Ann Schutte iz njezine kuće.

Navodno su tužitelji izjavili da su na mobilnom uređaju otkriveni dokazi i fotografije koje pokazuju romantičnu vezu između dvoje ljudi. Sudac koji vodi slučaj odlučio je dati jamčevinu u iznosu od 25.000 dolara. Optužena, Kelly, optužena je po brojnim točkama seksualnog napada na osobu mlađu od šesnaest godina. U slučaju da budu proglašeni krivima, prijeti im i višegodišnja zatvorska kazna.

Prošlog tjedna školski okrug Pennridge izdao je izjavu koja otkriva Schutteovu suspenziju.

Od srpnja, okrug je upoznat s optužbama podignutim protiv savjetnika. Kao rezultat toga, okrug je odlučio suspendirati savjetnika, čekajući daljnju istragu.

Nakon optužbi protiv Schutte, škola je izdala naknadno priopćenje:

Daily Mail naglašava politiku nulte tolerancije Pennridge School Districta prema neprikladnim odnosima između osoblja i učenika. Iako se bilo kakvi zaključci o članu osoblja koji je suočen s kaznenim prijavama moraju zadržati dok se ne donese presuda, važno je ponoviti stav okruga. Bilo kakvo ponašanje ove prirode neće se tolerirati.

Oglasi - Advertisement