Bivšoj partnerki Uroša Pašajlića I.L. sudi se jer je ćerku (8 godina) navodno ostavila samu u stanu u Mirijevu bez hrane i vode, na sudu Ona je prvi put javno otkrila strahote koje je doživela tokom trudnoće. Optuženi ju je pet dana zatvorio u njihov stan u Kniači, ali je u drugom stanu u kojem boravi njegova ćerka pronašla fotografiju koju nikada nije mogla zaboraviti. Ona je u svom svjedočenju objasnila da je Pasaylić nakon prijetnji, vrijeđanja i premlaćivanja rekao da su “njegova djeca bila usamljena zbog nje”.

“Živim u noćnoj mori od kada me je zaključao u stan u nedelju. Pretio mi je da će ubiti moju decu i majku, nazivao me kučkom. Udario me glavom, udario me Slomio zub. Imali smo ključ i kada sam pokušao da ga otvorim on se nasmijao i rekao “Misliš da možeš tako lako izaći?” “Nasmrt sam se uplašio, uplašio sam se. Nisam znao kako da se izvučem. Jednom je, kada me je uvrijedio, opsovao i rekao: ‘Zbog tebe moja kćerka ne jede’. Mislio sam da je rekao. da zato što je bio na drogama, rekao je I.L.

Nakon pet dana “zatvora”, kako je opisala, Pasaylić je u petak, 24. marta, poslala nekoga da mu kupi cigarete, koje je potom iskoristila da pozove policiju. Odvela je policiju do kobnog stana.

„Bacio sam ranac sa trećeg sprata sa računom za stan u kojem žive njegova deca jer nisam znao adresu. Jednom sam bio ispred zgrade sa njim i znao sam otprilike koji je stan.“ Da . Kada smo stigli, jedan policajac se popeo na ramena drugom oficiru, ali nikog nisu vidjeli u prostoriji. Pitali su me da li sam siguran da je to prozor a ja sam kleknuo i molio ih da otvore vrata i ponudio sam da me uhapse ako griješim jer da on je bio usamljeno dijete i nije jeo i ne jednom je stalo do njega, što sam shvatio tek tokom dana mog zatvora. Bila sam u noćnoj mori, bila sam paralizovana”, rekla je I. L., koja je povremeno plakala i tresla se dok je svedočila.

Pratila je policiju do vrata stana, koja nisu imala kvaku, a oni su je pozvali da prva uđe s njim jer je ona jedina koju dijete poznaje. Dijete je bilo mršavo i neuhranjeno.

„Ne sećam se da li je bilo svetlo ili mrak, ili je stan bio topao ili hladan. Stan je imao samo jednu sobu i jedno kupatilo, a otvorili su vrata kupatila. Sledeće čega se sećam, video sam je u “U kadi, gledajući ih, zvao sam je “L., Medo, Medo.” Pogledala me je i otvorila ruke prema meni. Izvukao sam je iz kade. Kada sam je podigao, pala joj je teretana. Bila je mršava po cijelom tijelu, poput djece koju sam vidio na fotografijama Afrike, a cipele su joj bile naopačke. Bila je prljava, okružena smećem i smrdila je. Vrtjelo mi se u glavi dok sam je držao.

Počeo sam da vrištim i plačem. Sjedili smo u dnevnoj sobi koja je bila puna ambalaže za hranu i sve je bilo u smeću. Jako krivim sebe jer dijete ne priča i samo želi hranu. U uglu sam vidio torbu sa Corflexom koju sam ranije kupio i poslao Urošu. Ne mogu ni da zamislim tako nešto. O moj Bože, kako je bila mršava, kako su joj bile mršave noge, a tražila je hranu”, jecala je dok je opisivala svoj prvi susret sa devojkom.

Kako je rekla, najteže je bilo kada je stigla hitna pomoć i odvezla dijete. Ovu devojku je upoznala 2020.

“Bilo mi je teško da se odvojim od nje. Pala sam na zemlju i ispuštala neke čudne vrištanje i mislila sam da ću doživeti nervni slom”, rekla je, opisujući kako je upoznala devojku 2020. godine i povremeno se viđala ona je bila “pričljivo, ali tiho dete, normalno dete.”

Dok je završila svoje šokantno svjedočenje na sudu, otac optužen da je ostavio svoju djecu samu dok je sa I.L. sjedio pored zatvorskog čuvara. Živeći u otrcanom stanu u Knjači, istupio je da progovori. Suđenje je još u toku.

Oglasi - Advertisement