Iako jeftini šamponi možda nisu idealni za kosu zbog svoje slabije kvalitete, mogu se izvrsno koristiti u raznim kućanskim poslovima.

Pranje Vunenih Predmeta

Za pranje vunenih džempera i šešira, isprobajte šampon umjesto standardnog praška za rublje. Rezultati mogu biti iznenađujuće dobri, s vunenim predmetima koji postaju mekši i ugodniji na dodir.

Čišćenje Cipela

Za pranje cipela, posebno tamnih, šampon je često bolji od sapuna. Učinkovito uklanja prljavštinu i prašinu, a ne ostavlja bijele tragove nakon sušenja.

Zamjena za Tečni Sapun

Kada ponestane tečnog sapuna, šampon može poslužiti kao zamjena. Jednostavno ga sipajte u praznu bocu tečnog sapuna. Jeftini šamponi često su dovoljno tekući i slični su običnom sapunu.

Šampon za Brijanje

Kao alternativa pjeni za brijanje, šampon može biti koristan. Nanosi se lako na kožu, a britva dobro klizi po njemu.

Čišćenje u Domaćinstvu

Šampon može zamijeniti nekoliko proizvoda za čišćenje:

  • Za pranje podova, razblažite 5-10 ml šampona u kanti vode. Ova otopina je pogodna za laminat ili pločice.
  • Za čišćenje raznih površina, koristite ga za uklanjanje prljavštine s vanjske strane frižidera, tapeta, vrata, prekidača i zidova.
  • Može se koristiti i za pranje automobila.

Pranje Toaleta

Za čišćenje toaleta, miješajte šampon sa sirćetom. Sirće dezinficira i uklanja kamenac, a šampon neutralizira jaku aromu sirćeta.

Čišćenje Kozmetičkih Četkica

Šampon je odličan za čišćenje kozmetičkih četkica i sunđera. Koristite ga i za čišćenje gumica za kosu i drugih dodataka.

Repelent Protiv Muha i Komaraca

Smjesa sirćeta, maslinovog ulja i zelenog šampona može poslužiti kao repelent. Sipajte sastojke u raspršivač i pošpricajte po stanu ili po sebi.

Čišćenje Prozora

Za čišćenje prozora, dodajte malo šampona u toplu vodu i obrišite prozore čistom, suhom krpom.

Ove neobične, ali učinkovite upotrebe jeftinog šampona mogu vam pomoći u svakodnevnim kućanskim poslovima, pružajući praktična i ekonomična rješenja.

Oglasi - Advertisement