Možda kod kuće imate tave koje vam je žao baciti, iako izgledaju izlizano i prekrivene su zagorenom prljavštinom koju ne možete ukloniti običnim sredstvom za čišćenje. Ako ih želite popraviti, isprobajte ovaj jednostavan i učinkovit tutorial s YouTubea koji koristi tablete za perilicu posuđa.

Priprema Lonca i Tablete:
Napunite veliki lonac vodom. Stavite tabletu za perilicu posuđa u lonac zajedno s prljavom tavom. Koristite 1 tabletu na 1 litru vode. Dakle, ako imate 3 litre vode, koristite 3 tablete. Stavite lonac na vatru i kuhajte 1 sat. Izvadite tavicu iz lonca i odmah je očistite strugačem (žičanom četkom) od naslaga ugljika. Naslage će se lako ljuštiti s površine. Ako se neke naslage ne mogu očistiti, ponovite postupak kuhanja i pokušajte ponovno. Ovaj način čišćenja tava pomoću tableta za perilicu posuđa vrlo je jednostavan i učinkovit.

Priprema Domaće Otopine za Čišćenje:
Otopite tabletu za perilicu posuđa u vrućoj vodi. Ulijte otopinu u bocu s raspršivačem pomoću lijevka. Koristite onoliko vode koliko stane u bocu.

Rešetka za Pećnicu i Lim za Pečenje:
Raspršite otopinu po rešetki i očistite spužvom s obje strane. Poprskajte lim za pečenje, posebno na zagorjelu mast i ostavite preko noći.

Instant Kuhalo za Vodu:
Kuhalo za vodu ne samo da se praši, već se zbog njegove česte uporabe mogu pojaviti i druge nečistoće. Očistite ga otopinom vode i tablete za perilicu posuđa uz pomoć krpe.

Plamenici na Štednjaku:
Plamenici na štednjaku su teški za održavanje čistima. Ova domaća otopina može biti odličan saveznik u njihovom čišćenju.

Inox Slavine i Sudoper:
Ova otopina dobro funkcionira za čišćenje slavina i sudopera od nehrđajućeg čelika, ne ostavljajući tragove.

Ploča za Kuhanje:
Raspršite otopinu po ploči za kuhanje, ostavite 5 minuta, zatim očistite i ispolirajte.

Mrlje na Rublju:
Za tvrdokorne mrlje na čarapama ili ručnicima od mikrovlakana, otopite tabletu u vrućoj vodi, potopite prljave stvari i ostavite najmanje 1 sat.

Dodatne Upotrebe:
Čišćenje Tostera, Vrata Perilice Posuđa, Vrata Pećnice i Hladnjaka:
Tableta za perilicu posuđa sadrži sredstvo za poliranje koje površinama daje sjaj bez tragova.
Polira vrata tuš kabine, pločice, umivaonik i sanitarije u kupaonici.
Čisti bijele potplate tenisica i presvlake na stolicama ili sofama.

Čišćenje Tepiha i Presvlaka:

  • 1 kapsula za perilicu posuđa
  • Vruća voda
  • Ručnik od mikrofibre

Prvo usisajte tepih. Stavite kapsulu u veću posudu i prelijte vrućom vodom. Miješajte rukom (koristite zaštitnu rukavicu). Umočite krpu od mikrofibre u pripremljenu otopinu i dobro je iscijedite. Zamotajte manji poklopac mokrim ručnikom od mikrofibre i pričvrstite gumom. Trljajte tepih kružnim pokretima, ponavljajući postupak po potrebi. Ovaj pristup može se koristiti i za tapecirani namještaj.

Tablete za perilicu posuđa su izuzetno svestrane i učinkovite za čišćenje različitih površina i predmeta u kućanstvu. Isprobajte ove metode i uvjerite se sami u njihovu učinkovitost i praktičnost. Sretno čišćenje!

Oglasi - Advertisement