Srpski teniser Novak Đoković dobio je mural u Trebinju. Na slici Miloša Narančića, umetnika kod Trebinjske Gorice, upečatljivo se vidi kako Nol drži tri prsta ispred srpske zastave dok koristi Poruka ispisana ćirilicom: “Kosovo je srce Srbije! Stop! Nasilje” odmah je privukla veliku pažnju medija u Bosni i Hercegovini.

Poruka na muralu je upravo ono što je Novak Đoković napisao pred kamerama Otvorenog prvenstva Francuske, što je izazvalo buru komentara javnosti, posebno zemalja iz okruženja, a sada navijači primećuju nešto drugo. Tako bosanskohercegovački SportSport.ba napominje da je “umjetnik uložio mnogo truda i napravio odličan posao”, međutim detalji prikazani na slikama “jasno nam pokazuju gdje smo i kako izgledamo”, poručili su. .

šta je? Mural je nastao na zidu koji se raspada i oko njega je razbacano smeće, što je primijetio jedan korisnik Twittera, navodno rekavši: “Zid pada. Pod je prekriven smećem. Ovo je slika našeg naroda! Patriotizam je kada štitiš i brani svoju zemlju a da ne gaziš na prsa! Ovo Novaku smeta, veruj mi!”, napisao je.

Oglasi - Advertisement