Posebno mjesto među cijenjenim glumcima Hollywooda zauzeo je Patrick Swayze koji više nije među nama. Poznat po svojim iznimnim izvedbama u filmskim hitovima “Prljavi ples” i “Duh”, zarobio je srca i maštu nebrojenih žena. Međutim, na kraju ga je izdala osoba koju je najviše cijenio.

Lisa Niemi i Patrick Swayze vjenčali su se 1975., krenuvši na nevjerojatno putovanje koje je trajalo više od tri desetljeća. Putevi su im se prvi put susreli 1970. godine, kada je Swayze imao samo 18 godina. Zanimljivo je da je Niemi, koja je od njega bila starija 14 godina, svoje plesne vještine stekla ni od koga drugog do od Swayzeove majke, piše u Kurirovoj rubrici Stil. U intervjuu koji je vodio 2008. godine, poznati glumac izrazio je svoje divljenje svojoj supruzi, rekavši da mu je ona bila muza kada je napisao iskrenu baladu “Ona je kao vjetar”. Nadalje, dodatni uvidi u njihov odnos otkriveni su tijekom izazovnih dana Swayzeove teške bolesti.

Tijekom mjeseca siječnja 2008. Swayze je bio podvrgnut rutinskim liječničkim pregledima, tijekom kojih je primio poražavajuću vijest o dijagnozi raka gušterače. Tragično, njegove nezdrave navike, uključujući prekomjerno pušenje i višestruke tretmane za alkoholizam, u konačnici su pridonijele razvoju agresivnog i uznapredovalog stadija raka.

Nakon što je primio vijest o svojoj bolesti, njegov prvi odgovor bio je kombinacija straha i frustracije. Izražavajući svoje emocije, izjavio je: “Dijagnoza me ostavila prestravljenim i ispunjenim gnjevom. Čini mi se kao da prolazim kroz mučnu muku. Pretpostavljam da su svi pretpostavili da ću se povući iz svog profesionalnog života… ali to nije moj namjera. Hoće li ova bolest oduzeti moj život? Trebam li se predati? Hoću li biti prisiljen oprostiti se od svojih voljenih? Apsolutno ne! Umjesto toga, zamišljam budućnost ispunjenu vitalnošću i blagostanjem, neopterećenu prijetećom prisutnošću raka!

Postoje tvrdnje da je Patrick bio u “kućnom pritvoru” dok je trpio nezamislive patnje, muke i nehigijenske uvjete. Njegova supruga Lisa Niem, koja ga je navodno maltretirala i izdala, optužena je da je dopustila njegovu smrt na tako užasan način.

Jedan od najbližih prijatelja zvijezde “Prljavog plesa” iznio je ove zapanjujuće optužbe.

2009. godine, u dobi od 57 godina, Swayze je preminuo nakon hrabre borbe protiv raka. Tijekom posljednjih mjeseci njegova života, njegova je supruga njegovu situaciju učinila još izazovnijom dopustivši mu da dosegne težinu od samo 40 kilograma i čak je ograničila pristup njegovoj majci i bliskim prijateljima da ga posjećuju.

Prema prijatelju koji optužuje Patrickovu udovicu da je zanemarila svog bolesnog muža, njihov odnos bio je burna mješavina intenzivne ljubavi i mržnje. Došlo je do fizičkog obračuna, pri čemu su obojica međusobno nanijeli ozljede i nanijeli štetu svojoj okolini, poput hotelskih soba i automobila. Ovaj prijatelj opisuje njihov odnos kao karakteriziran nasiljem.

U odsutnosti njegova brata Dona, koji je obično preuzimao odgovornost za Patricka, svi su zadaci pali u ruke Lise.

Prema riječima prijatelja, Lisa je bila odsutna nekoliko sati, a po Donovom dolasku zatekao bi svog brata u nepokretnom stanju, okružen urinom i izmetom, jer nije mogao samostalno ustati.

Pod utjecajem saznanja o brojnim značajnim indiskrecijama unutar njezinog društvenog kruga, Charlotte Stevens, Patrickova prijateljica iz djetinjstva, snažno ga je savjetovala da razmisli o prekidu braka.

Oglasi - Advertisement