Hitno Povlačenje Proizvoda sa Tržišta

Istraživanja su nedavno otkrila da određeni proizvod na tržištu može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući neplodnost i komplikacije tijekom trudnoće. Zbog ovog alarma, proizvod je hitno povučen sa tržišta.

Proizvod koji Predstavlja Rizik

Konkretno, riječ je o toaletnoj vodi marke “Lotus Valley Perfumes”, proizvedenoj u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ovaj miris sadrži komponentu koja može predstavljati hemijski rizik. Problem je sastojak poznat kao butylphenyl methylpropional, također poznat pod imenom Lilial. Ovaj sastojak je Europska unija zabranila u martu 2022. godine zbog potencijalnog štetnog utjecaja na hormonski sustav.

Zdravstveni Rizici

Naučna istraživanja povezuju ovaj sastojak s oštećenjem funkcije hormona, što može dovesti do problema s plodnošću. Također, postoji zabrinutost da bi Lilial mogao utjecati na razvoj fetusa tijekom trudnoće, što je dodatno povećalo zabrinutost za zdravlje potrošača.

Identifikacija Proizvoda

Državni inspektorat je u cilju informiranja javnosti objavio fotografiju i opis proizvoda. Radi se o toaletnoj vodi pakiranoj u tamnoljubičastu staklenu bočicu četvrtastog oblika s plastičnim čepom obrubljenim zlatnom bojom. Na bočici je crnim slovima ispisano “Lotus Valley”.

Oglasi - Advertisement