Učenik osmog razreda subotičke Osnovne škole “Sečenji Ištvan” prošle nedelje pretio je ubistvom celom odeljenju, direktorki i profesorki hemije, o čemu je obavešteno rukovodstvo, navode roditelji učenika.

Zbog toga je u petak sazvan roditeljski sastanak, izjavila je djetetova majka listu Le Courier.

– Osamnaest studenata potvrdilo je da su čuli prijetnje. Svi smo zabrinuti i tražimo od škole da pronađe rješenje jer to nisu navodne prijetnje za koje se predstavlja. Želimo da naša djeca budu sigurna. Vjerujem tim učenicima jer su moja djeca žrtve tog dječaka od petog razreda. Izbezumljena majka je rekla da je profesorica hemije predavala u zaključanoj učionici iz straha.

U Policijskoj upravi Subotica Curiel-u su rekli da su primili prijavu.

– O svim okolnostima obavešteno je subotičko Više tužilaštvo koje je naložilo podnošenje krivične prijave protiv studenta zbog sumnje da je počinio krivična dela protiv bezbednosti.

Zvali smo i direktorku škole Kristinu Antal Dinčić, ali administratorka se nije htela predstaviti, rekavši da trenutno nije u školi i da će se javiti popodne.

Majka s kojom smo razgovarali tvrdi da vlasti ne reaguju na pritužbe na problematično ponašanje učenika.

-U petom razredu je napao devojčicu u hodniku, a moj sin je pokušao da je brani verbalno. Umjesto toga, on je odjurio i prijetio da će izbo moje dijete nakon škole. Incident smo prijavili školi i policiji. Iz straha smo tražili da nam sina prebace na drugo odjeljenje, ali nam je rečeno da to nije moguće. Kada su se djeca upoznala, stiglo je vrijeme COVID-a, a onda se bijeda nastavila u sedmi razred. Tokom kratkog odmora iznenada je napao moju djecu prijetnjama i psovkama. Dečak je reagovao, ali dežurna učiteljica nije ni videla šta se dešava.Kada se moje dete približilo stepenicama, problemski učenik se pravio da ga gurne, a zatim mu je skinuo ranac i bacio ga. Na sreću, on je to propustio.

Tražila je da se dijete pretrese na porti škole.

– Jednom prilikom je doneo dezodorans i upaljače i pretio deci da će ih spaliti. Rečeno mi je da ne mogu pretražiti dijete, ali su obećali da će ga zamoliti da otvori ranac i da će mu biti dodijeljena profesionalna pratnja. Nakon toga, u prisustvu razrednog starešine, dječaka i njegove majke, razgovarali smo i došlo je do nekog pomirenja jer je moje dijete bilo pod pritiskom da mu se izvini što ga je navodno ignorisalo. Na početku osmog razreda u Viber grupi, gde su se klinci dogovarali kada i gde da igraju fudbal, poslao je poruku sa slikom noža i pretnjom da će ih ubiti. Snimak ekrana je poslala razrednom starešini, koja je dala sve od sebe.

Oglasi - Advertisement