Pepco je nedavno odlučio ukinuti prodaju jednog proizvoda na našem tržištu, točnije kompleta dječjih naušnica koje su do sada bile dostupne.

Sustav javnog uzbunjivanja Ministarstva trgovine o nesigurnim proizvodima, poznat kao NEPRO, skreće pozornost na kemijsku opasnost putem upozorenja na svojoj web stranici.

Izjava ukazuje da dopuštena granica za ispuštanje nikla može biti premašena u pokrivenim predmetima. Nikal, poznat po svojim jakim senzibilizirajućim svojstvima, ima potencijal izazvati alergijske reakcije kada je prisutan u proizvodima koji su u produljenom i izravnom kontaktu s kožom.

Primijetili smo da predmetni proizvod ne zadovoljava odredbe navedene u Uredbi REACH. PEPCO trenutno ima dostupan paket od šest dječjih naušnica ukrašenih dragim figurama Minnie Mouse i Daisy Duck, koje se lako mogu prepoznati po artiklu SKU 349036.

Pepco je službeno uklonio artikl i obavijestio sve maloprodajne lokacije. Kupci imaju pravo na povrat novca za svoju kupnju. Preporučujemo da, ako ste već kupili ove naušnice, odmah vratite Pepcu za povrat novca, jer je to vaše pravo kao kupca.

Oglasi - Advertisement