Ne trebate trošiti novac na skupe kozmetičke proizvode; sve što vam je potrebno već imate u svojoj kuhinji. Bez obzira na uzrok – bilo da su strije nastale zbog naglog mršavljenja ili nakon trudnoće – one su tu. No, postoji jednostavan i priuštiv način za njihovo uklanjanje.

Iako strije mogu izgledati neprivlačno, one su zapravo samo estetski, a ne zdravstveni problem. Njihova pojava je česta i kod žena i kod muškaraca, a najčešće se pojavljuju na mjestima gdje je koža najviše rastezljiva: ramenima, gornjim dijelovima ruku, prsima, trbuhu, bokovima, bedrima i stražnjici.

Strije su u biti rezultat oštećenja vezivnog tkiva uzrokovanog prekomjernim rastezanjem kože. Početno se pojavljuju kao horizontalne linije ljubičasto-crvenkaste boje, da bi s vremenom izblijedjele u bijelo. Iako tržište nudi mnoge skupe tretmane za njihovo uklanjanje, postoji jednostavan kućni lijek koji mnogi ne znaju.

Kombinacija zrna mljevene kave, koja blago pilinguje kožu i potiče proizvodnju kolagena, i maslinovog ulja, koje zadržava vlagu u epidermalnim stanicama, može biti izuzetno učinkovita.

Evo kako pripremiti ovaj tretman:

  1. Pomiješajte jednu žlicu maslinovog ulja s jednom čajnom žličicom mljevene kave.
  2. Nježno umasirajte smjesu na područja zahvaćena strijama, koristeći kružne pokrete. Radite to 5 minuta.
  3. Ostavite smjesu da djeluje na koži 20 minuta.
  4. Isperite mlakom vodom.
  5. Nježno osušite kožu tapkanjem peškirom.
  6. Nanesite hidratantni losion po izboru.
  7. Ponavljajte ovaj postupak svakodnevno za najbolje rezultate.

Za dodatnu učinkovitost, posebno ako imate problema s celulitom na istom području, možete dodati i jednu čajnu žličicu smeđeg šećera u smjesu, prema savjetima NovostiMagazina.

Oglasi - Advertisement