Kako prenosi “ATV”, danas je na Jahorini uhapšen jedan od najtraženijih kriminalaca u EU Mladen Samardžija (33 godine), koji se u medijima pominjao kao ubijeni vođa “škaljarskog klana” Jovan, kum Vukotića. On je uhapšen tokom akcije Uprave za organizovani i teški kriminal Republike Srpske i Specijalne jedinice za borbu protiv terorizma (SAJ) zbog sumnje da je umiješan u trgovinu drogom.

On je već dugo u bijegu otkako je slovenačko pravosuđe izdalo nalog za njegovo hapšenje zbog umiješanosti u organizirani kriminal. On se također pojavljuje na listi 50 najtraženijih bjegunaca EU na stranici “eumostwanted.eu”.

Tražili su ga zbog izbjegavanja pojavljivanja pred sudom, a optužen je za organizovani kriminal i trgovinu drogom. Slovenački mediji navode da je Samardžija bio na meti prikrivenih slovenačkih policijskih istražitelja u augustu 2020. jer se vjerovalo da je dobavljač heroina.

Agenti su navodno kupili heroin od kurira u Samardiniđi i pronašli njegove otiske prstiju na torbi. Samardžija je i prošle godine uhapšen na Palaju, kada je u njegovom automobilu, koji je privremeno oduzet, pronađeno 58.400 eura u gotovini i četiri mobilna telefona.

Već tada se znalo da je jedan od najtraženijih ljudi, ali je pušten jer ga je dvojno državljanstvo izuzeto od izručenja Sloveniji.

Oglasi - Advertisement