Tijekom životnog vijeka, kroz crijeva čovjeka prođe ogromna količina hrane i tekućina, što rezultira nakupljanjem toksina i otpada u probavnom sustavu. Zdravlje crijeva igra ključnu ulogu u općem zdravlju, a poremećaji kao što su zatvor, metabolički problemi i razne bolesti mogu biti znak nečistoća u crijevima.

Iako klasični klistir čisti samo dio debelog crijeva, postoje prirodne metode koje su nježnije i dugotrajnije djeluju na čišćenje crijeva. Jedna od takvih metoda je konzumiranje smjese lanenog brašna i kefira.

Laneno brašno, zbog svojih snažnih čistilačkih svojstava, može učinkovito očistiti debelo i tanko crijevo u samo tri tjedna. Osim toga, ova metoda ne narušava crijevnu mikrofloru.

Smjesa kefira i lanenog brašna ne samo da čisti crijeva, već i normalizira tjelesnu težinu, poboljšava metabolizam masnoća i smanjuje razinu kolesterola u krvi.

Recept za čišćenje crijeva s lanenim brašnom:

  • Prvi tjedan: 1 kašika lanenog brašna pomiješana s 150 ml kefira
  • Drugi tjedan: 2 kašike lanenog brašna pomiješane s 200 ml kefira
  • Treći tjedan: 3 kašike lanenog brašna pomiješane s 250 ml kefira

Ako ne možete pronaći laneno brašno, laneno sjeme možete sami samljeti. Preporučuje se pripremanje svježe smjese svakog jutra kako bi se izbjeglo kvarenje sjemena. Ova jednostavna, ali učinkovita metoda može biti od velike koristi za one koji pate od gastrointestinalnih problema, urinarnih infekcija, prekomjerne tjelesne težine ili problema s metabolizmom lipida.

Oglasi - Advertisement