Gljivice na koži ne nestaju same od sebe i mogu se širiti na druge delove tela. Ako otkrijete simptome gljivice, ne oslanjajte se na spontani oporavak, već aktivno preduzmite korake za lečenje. Evo 10 efikasnih narodnih metoda koje su sigurne i pristupačne:

  1. Upotreba medveđeg grožđa i celandina: Napravite infuziju od 50-60 grama celandina u 1-1,5 litara ključale vode. Dodajte 50 ml 3% vodonik-peroksida. Koristite infuziju za isparivanje nogu ili drugog zaraženog dela tela, a zatim nanesite list medveđeg grožđa. Poboljšajte efekat uzimanjem tinkture ruse (celandin) – 1 kašika tri puta dnevno.
  2. Kupke od hrastove kore: Skuvajte 200-250 g hrastove kore u 1 litru vode 15 minuta. Koristite ohlađenu smesu za kupke stopala.
  3. Tretman sircetnom kiselinom: Navlažite pamučni peškir u nerazređenoj sircetnoj kiselini i nežno namažite zahvaćenu kožu. Ako osetite peckanje, to znači da tretman deluje. Ponavljajte dok se nelagodnost ne smanji.
  4. Jodni tretman: Nanesite 1 kap joda na zaraženo područje dva puta dnevno. Bol tokom lečenja često ukazuje na oporavak.
  5. Upotreba ulja čajevca: Nanesite ulje čajevca na prethodno isparavanu kožu za ublažavanje svraba i lečenje.
  6. Rastvor propolisa: Koristite alkoholni rastvor propolisa često za brzo i efikasno lečenje. Nastavite tretman nekoliko dana nakon nestanka simptoma.
  7. Sok od belog i crnog luka: Utrljajte sok od luka na zahvaćena područja. Ovaj tretman ima snažan miris, ali je efikasan.
  8. Sirće i sok od šargarepe: Pomešajte 100-150 ml soka od šargarepe sa čašom 7% sirćeta. Nanesite smesu 5-6 puta dnevno dok se potpuno ne oporavite.
  9. Oblog od sirovog krompira: Nanesite rendani krompir kao oblog na zahvaćena područja. Držite 30 minuta tri puta dnevno, ponavljajte najmanje mesec dana.
  10. Primena Kombuhe: Utrljajte kašu od kombuhe na zahvaćeno područje 3-4 puta dnevno. Koristite svež oblog i dobro isparite noge pre upotrebe.

Gljivice su česta tegoba i lako se prenose u javnim prostorima poput bazena ili saune. Srećom, postoji mnogo domaćih lekova kao što su jod, sirćetna kiselina, ili luk koji su lako dostupni. Delite ove savete s prijateljima i iskoristite ih za svoje lečenje.

Oglasi - Advertisement