Nažalost, unatoč tome što je bila prepoznata kao jedna od najdarovitijih i najljepših glumica u Jugoslaviji, borba s ovisnošću Sonje Savić naposljetku je odredila njezinu sudbinu.

Godine 1977. debitirala je u kinu filmom “Leptirov oblak”. Završila je školovanje na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Veliku slavu donijela joj je prijelomna uloga u filmu “Šećerna vodica” iz 1983. godine.

Godine 1985. talentirana glumica nagrađena je na proslavljenom Venecijanskom filmskom festivalu za izvanrednu izvedbu u filmu “Život je lijep”.

Dok je na polju kinematografije postigla značajna postignuća, njezin osobni život obilježen je nizom tragedija. To je uključivalo gubitak partnera i vlastite borbe s ovisnošću o heroinu. Vrijeme je provela iu druženju s članovima benda Ekatarina Velika te uživanju u društvu jazz glazbenika Vlajka Lalića. Razoran udarac dogodio se u obliku Lalićeve smrti utapanjem 1990. godine dok su bili na plovidbi.

Video pogledajte na linku ispod

https://www.youtube.com/watch?v=U9ROui_fJT0

U mladosti je često maštala o dubokoj ljubavi i izgradnji života s muškarcem koji će biti središte njezina svijeta. Imala je duboku naklonost prema nekome, ali on je bio odsutan iz njezina života otkako je imala 29 godina, ostavljajući je s dubokim osjećajem gubitka. “Sada se smatram udovicom”, rekla je.

Opće je prihvaćeno da je bila istaknuta figura avangardnog pokreta.

Unatoč mojim dosljednim nastojanjima da sačuvam urbanu kulturu, drugi to ne primjećuju. Svjestan sam da je Sonja Savić zaslužna za preobrazbu mode, šminke i mizanscena filmova 1980-ih, ali njezini doprinosi često ostaju neprepoznati. Kao rezultat toga, pribjegla sam lakiranju noktiju tintom zbog nedostupnosti crnog laka za nokte, mali čin pobune protiv norme.

Tijekom posljednjih godina života povukla se iz javnosti. U jednom je intervjuu izrazila želju za kratkim i sadržajnim prolazom te se požalila kako njezin život nema smisla zbog nemogućnosti rađanja djece. 23. rujna 2008. otkrivena je mrtva. Službeno obdukcijsko izvješće pokazalo je da je preminula od prekomjerne doze narkotika.

Oglasi - Advertisement