Milica Jovičić, poznata travarka iz Mokre Gore, već desetljećima pomaže ljudima s problemima gastrointestinalnog trakta. Svojim bogatim iskustvom i znanjem, baka Milica nudi dragocjene savjete i prirodne lijekove za tegobe poput gastritisa, želudačnih problema i nervoznih crijeva.

Naučila je ovo umijeće od svoje bake i godinama ga usavršavala. Milica koristi poseban metod osjećanja točaka na ruci, stopalu i ispod plećke, koje masira kako bi olakšala simptome i poboljšala rad želuca. Ako točke nisu vidljive, savjetuje pregled žuči i bubrega.

Ljekovite Biljke i Čajevi

Milica koristi kombinaciju šest ljekovitih biljaka: hajdučke trave, šipka, kantariona, majčine dušice, nane i kamilice. Hajdučka trava je posebno poznata kao odličan lijek za želudac, pomažući u ublažavanju simptoma poput nadutosti, teškoće u prsima i problemima s varenjem. Ona pomaže u regulaciji sokova za varenje, neutralizira višak kiseline i liječi rane.

Prirodni Lijekovi za Želudac

  • Šipurak regulira probavu, zaustavlja dijareju i smiruje želudac.
  • Laneno Seme se preporučuje za rad želuca i probavu. Seme se može žvakati ili ostaviti da odstoji u vodi, te konzumirati prije spavanja.
  • Podubica se koristi za liječenje oštećene sluzokože želuca, čireva i za pročišćavanje probavnih kanala. Ona stimulira rad želuca, otvara apetit i regulira probavu.
  • Čuvarkuća je također preporučena za oštećenu sluzokožu. U kombinaciji s čajem od podubice, čuvarkuća je izuzetno efikasna u ublažavanju upala.

Milica Jovičić ističe da je za uspješno liječenje važno znati kako pravilno koristiti ove biljke i čajeve. Njezini savjeti i prirodni lijekovi pomažu mnogim ljudima da poboljšaju svoje zdravlje i kvalitetu života.

Oglasi - Advertisement